Art

art

La galeria A34, una de les més exquisides de Barcelona, tancarà a finals d’aquest mes

La galeria d’art A34 tancarà les seves portes a finals d’aquest mes. “Ens fa molta pena, però no teníem més remei. Són temps difícils”, explica María Schjaer, responsable de l’espai del número 34 del carrer Aribau juntament amb els seus germans Ángeles i Roberto. Amb fama en el sector de ser uns galeristes d’una gran sensibilitat que ho tractaven tot (artistes, obres, exposicions, col·leccionistes, visitants) amb molta cura, no es desvincularan de l’art i obriran una nova etapa fent feines en un despatx que ja havien ocupat fa temps.

L’A34 s’acomiada amb una última exposició que mescla treballs d’Antoni Tàpies, Joan Miró i Antoni Llena, tres autors als quals han mimat i difós des del principi. La galeria va ser fundada el 2005 per Paco Rebés, que va morir el 2023 amb 101 anys. Conegut representant d’artistes del flamenc com ara La Chunga i Paco de Lucía, Rebés va reunir la seva extensa col·lecció d’objectes d’art, que havia anat adquirint al llarg de la seva vida, per anar-la exhibint en aquest local de l’Eixample.

Amb els germans Schjaer com a persones de la seva màxima confiança, Rebés va privilegiar la divulgació de l’obra sobre paper, la fotografia (sobretot de fotògrafs com ara Català-Roca, Leopoldo Pomés, Colita i Oriol Maspons) i objectes d’art popular. Una de les singularitats de la galeria ha estat barrejar l’exposició d’obres d’art, diguem-ne, convencionals, amb objectes i mobles de gran bellesa, una mescla que aportava a l’espai una calidesa molt especial.

Al llarg d’aquests gairebé vint anys, han apostat per l’art d’avantguarda i per exposicions d’artistes en actiu com, per exemple, a més d’Antoni Llena, Luis Marsans. En una entrevista que va sortir publicada en aquest mitjà el 2013, Rebés ja era conscient de les dificultats del sector: “El negoci va malament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA