Cinema

cinema

‘Nina’ clausurarà el D’A - Festival de Cinema de Barcelona

El D’A - Festival de Cinema de Barcelona, que tindrà lloc del 4 al 14 d'abril, presenta tota la seva programació de cinema espanyol i català, que encapçala Nina, el nou treball d’Andrea Jaurrieta, protagonitzada per Patricia López Arnaiz i Darío Grandinetti, que clausurarà la 14a edició del festival.

La pel·lícula acaba de ser reconeguda al Festival de Màlaga amb la Boznaga de Plata, premi especial del jurat de la crítica. Marc Ferrer, María Giséle Royo i Julia de Castro i Virginia Garcia del Pino seran alguns dels noms destacats d’Un Impulso Colectivo, que presenta set estrenes catalanes i tres estrenes mundials. Fins a 39 curtmetratges d’estrena catalana, amb 15 estrenes mundials i 15 produccions catalanes, competiran a la secció Un Impulso Colectivo – Curts.

La venjança i el dolor que creen els traumes estan en el centre de la coproducció catalana Nina. En una entrevista amb l’ACN, Jaurrieta va destacar que “el film parla del dolor que creen els fets traumàtics” i com aquests estan presents en la vida d’una persona que aparentment sembla que la vida li ha anat bé.

A la secció Un Impulso Colectivo es presentaran deu llargmetratges, tres dels quals són estrenes mundials. Al festival, ha destacat el D’A, es veuran “propostes arriscades i lliures de directors novells, amb obres de veterans del cinema underground, el nou cinema espanyol que triomfa als festivals o les promeses de futur sortides de les escoles de cinema”.

Torna al festival Marc Ferrer amb Reír, cantar, tal vez llorar, una comèdia hilarant, però també un melodrama musical, que és també una crònica subversiva de la Barcelona oculta. S’ha programat també On the Go, una road movie surrealista dirigida per María Giséle Royo i Julia de Castro, que protagonitza Omar Ayuso. La pel·lícula, amb les col·laboracions de Dandy Piranha del grup Derby Motoreta’s Burrito Kachimba i el guitarrista flamenc Paco Soto, va rebre una menció especial del jurat jove de Cineasti del Presente de Locarno 2023 i el premi a la millor pel·lícula i direcció al Festival de Gijón.

Una altre film que passarà pel D’A és La estafa del amor, de Virginia Garcia del Pino, “una pel·lícula combativa i un debat sobre l’amor romàntic”, amb la participació de l’escriptora i periodista Lucía Lijtmaer i el filòsof Josep Maria Esquirol.

També formaran part del D’A 2024 Night Work, documental sobre una comunitat migrant que va ser la gran revelació del FIDMarseille 2023; Tríptico, òpera prima sorgida de la UPF, que es mou entre la sèrie B i el cinema d’autor més sofisticat; Sueños y pan, de Luis (Soto) Muñoz, que reinterpreta en clau contemporània el cinema quinqui; la road movie Solo arrojaron, d’Adrià Pagès Molina i la misteriosa Orandi, cinema d’adscripció poètica, debut en la direcció en el llarg de Serafín Teja.

En sessió especial es veurà Hate Songs, el nou treball d’Alejo Levis, una obra de cambra claustrofòbica protagonitzada per Àlex Brendemühl, que commemora el 30è aniversari de la massacre tutsi a Ruanda.

Aquests noms se sumen a les pel·lícules espanyoles i catalanes ja anunciades com per exemple Segundo premio, d’Isaki Lacuesta, codirigida amb Pol Rodríguez, que inaugurarà el D’A 2024 i que acaba de guanyar al Festival de Màlaga la Bisnaga d’Or a la millor pel·lícula, a més dels premis a la millor direcció i muntatge.

Curtmetratges

La selecció d’Un Impulso Colectivo - Curts estarà formada per 39 curtmetratges, tots estrenes absolutes a Catalunya. La secció Un Impulso Colectivo - Curts és competitiva des de l’any 2023 i el premi està dotat amb mil euros per al curt guanyador.

Entre els curts seleccionats enguany hi ha l’estrena espanyola del nou treball de Gala Hernández López, guanyadora d’un premi César i del premi Un Impulso Colectivo 2023 per La mecánica de los fluidos. Ara torna amb un film sobre les criptomonedes, première espanyola al D’A, For Here I Am Sitting In A Can Above The World.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid