Música

FESTIVALS

El MUD es posa en marxa a Lleida amb concerts de Luar Na Lubre, Marala i Dave Bixby

El Festival de Músiques Disperses (MUD) de Lleida, un dels més distingits del calendari musical d’hivern, arrenca avui dijous la seva dissetena edició amb el trio barceloní de folk River Omele, el duo peruà de música electrònica Dengue Dengue Dengue i la cantant portuguesa Lina, presentant un nou disc de fado després d’haver col·laborat, en l’anterior, amb el català Refree. El festival, que s’autoproclama “pioner de neo-folk a l’estat espanyol”, mirarà demà divendres cap a Galícia amb els concerts de Mercedes Peón i els històrics Luar Na Lubre. Dissabte, d’altra banda, serà el torn de la maresmenca Judit Neddermann i Marala, projecte compartit entre la vallesana Selma Bruna, la mallorquina Clara Fiol i la valenciana Sandra Monfort, així com de la “recuperació” d’una figura de culte del folk: el nord-americà Dave Bixby, autor d’un tresor ara desenterrat per la discogràfica lleidatana Guerssen (Ode to Quetzalcoatl, 1969) i protagonista d’una biografia de pel·lícula. “Es va iniciar al circuit folk a mitjans dels anys 60 i es va veure immers en la voràgine de l’era psicodèlica en què es va trobar atrapat per l’LSD, que consumia cada dia i que el va enfonsar en una misèria personal de la qual finalment va poder escapar, pas per secta autodestructiva inclosa”, s’explica des del festival. Diumenge, finalment, el Teatre de l’Escorxador (la resta d’actuacions tindran lloc al Cafè Teatre) acollirà l’espectacle Udolç d’Alba Careta i Henrio, basat en cançons de bressol recollides en l’arxiu del Càntut. Els escocesos Shooglenifty, grup amb trenta anys d’història, clourà el MUD 2024 diumenge a la nit al Cafè Teatre.

El festival es complementarà amb concerts-vermut amb entrada lliure que tindran lloc el dissabte 16 i diumenge 17 de març a la plaça Esteve Cuito de la capital del Segrià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid