Cultura popular

CULTURA

Arrenca la Passió de Cervera amb nous actors i una versió més dinàmica

La nova temporada de la Passió de Cervera ha arrencat aquest matí amb la primera de les sessions a les quals seguiran les dels dies 23 i 29 de març i 6, 13 i 20 d’abril. La representació, declarada Tresor del Patrimoni Immaterial de Catalunya i Andorra i que es representa en el municipi des de fa més de 500 anys, ve carregada de novetats. Entre les principals destaca l’ampliació de la direcció artística amb cinc membres; la renovació i millora d’una gran quantitat de material tècnic, sobretot pel que respecta a la il·luminació; la incorporació i debut de nous actors en els papers de Jesús, Marta i Sant Joan i la dinamització de la tercera part, que serà uns 10 minuts més curta. Aquesta decisió s’emmarca en els canvis fets des de fa dos anys per part de la direcció en la primera i la segona part. L’objectiu és, tal i com expliquen fonts de l’organització, “deixar tota la funció enllestida i modernitzada”.

L’equip de la Passió centra els seus esforços des de fa 5 anys en implementar millores i guanyar dinamisme i espectacularitat en una obra de rellevància històrica, segons revelen a l’ACN. “Volem trencar el mite amb què la representació de la Passió és lenta i pesada”, ha dit una de les directores, Mariona Dalmases. Després de diferents canvis en la primera i segona part, enguany la direcció ha eliminat “alguns minuts que no passava res” i en l’última escena ha afegit diàlegs a personatges que fins ara no en tenien. Dalmases ha considerat que ara l’obra està “molt modernitzada” però que sempre es poden millorar coses. “La Passió és un espectacle viu que va canviant”, ha conclòs.

Aquest any participen a la representació de la Passió de Cervera, la més antiga d’Europa, 250 actors i actrius, però l’espectacle arriba a mobilitzar a més de 300 persones si s’afegeix l’equip tècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència