Llibres

mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

La Fundació Josep Pla inaugura l’exposició La passió per escriure. Josep Pla (1897-1981), una nova exposició permanent que renova completament el format i incorpora continguts per oferir un retrat actualitzat, precís i aprofundit de la figura i l’obra de Josep Pla

La mostra ofereix documentació inèdita, nous elements audiovisuals i interactius i la possibilitat d’experimentar la sensació de visitar el mas Pla

La inauguració serà aquest dissabte, 20 d’abril, a les 12 h. Comptarà amb la participació de l’alcalde de Palafrugell, diputat de la Diputació de Girona i membre del Patronat de la Fundació Josep Pla, Juli Fernández.

Després de 24 anys, la Fundació Josep Pla culmina la renovació integral de la seva exposició permanent, que introdueix la figura i l’obra de l’escriptor de Palafrugell, amb un nou discurs expositiu ajustat als nous materials i coneixements sobre Josep Pla.

En els darrers anys han aparegut nous estudis, textos inèdits, documentació periodística i epistolar. A més de la recent i aprofundida biografia de Josep Pla, Un cor furtiu (Destino), a càrrec de Xavier Pla . Tot aquest material ha obert noves perspectives i aproximacions a la personalitat i l’obra de l’autor d’El quadern gris. L’anàlisi d’aquests materials per part de la Fundació Josep Pla, sumada a la recepció de fons documentals d’extraordinària importància, són la base de la renovació de l’exposició.

D’aquesta manera, els visitants podran conèixer i interpretar millor les diverses facetes de l’escriptor: els lligams familiars, les relacions sentimentals i d’amistat, les fites de la seva trajectòria, els grans temes de la seva obra, la seva proposta estilística, el seu procés d’escriptura i, fins i tot, es podrà experimentar la sensació de visitar el mas Pla.

La renovació de l’exposició no s’ha limitat només als continguts, sinó que s’han condicionat nous espais visitables de la seu de la Fundació i s’ha actualitzat el format de la mostra, que inclou elements interactius i nous materials audiovisuals, per oferir una experiència més atractiva i participativa.

La definició de continguts ha anat a càrrec d’Anna Aguiló, Xavier Pla i Francesc Montero, amb disseny de Carles Fargas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA