Música

música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

El Festival Internacional de Música Popular Tradicional celebrarà la seva 43a edició de l’11 al 14 de juliol

La cantant kurda Aynur Dogan encapçalarà la 43a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional (FIMPT) de Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc de l’11 al 14 de juliol, segons s’ha anunciat avui en roda de premsa i ho ha difòs l’ACN. L’artista, de 49 anys, ja va visitar la capital del Garraf el 2006 i enguany tornarà al festival per oferir la seva música basada en la cançó tradicional kurda però impregnada de sons contemporanis occidentals. També se sumarà a les propostes d’àmbit internacional el cantautor italià Antonio Castrignanò, un referent del gènere de la pizzica, amb un estil molt personal i innovador.

En l’àmbit nacional, destaca la participació del cantautor valencià Pep Gimeno Botifarra, un artista de llarga trajectòria que ha esdevingut un gran representant i preservador de la tradició i de la música popular de la seva terra. Així mateix, el festival es posarà de nou al servei dels creadors emergents, oferint propostes joves, però que es nodreixen de la tradició per generar innovació i experimentar amb la contemporaneïtat.

En aquesta línia, hi haurà el músic català d’origen senegalès Momi Maiga, que farà una pre-estrena del seu nou disc, en una producció conjunta del FIMPT amb la Fira Mediterrània de Manresa, el Festival (a)phónica de Banyoles i El Canal–Centre d’Arts Escèniques de Salt i Girona. D’altra banda, el FIMPT comptarà amb altres noms singulars, com l’arpista flamenca Ana Crismán, les basques Neomak, el projecte d’origen cubà Conjunto Tradición Cariñosa, o els grups catalans Criatures, Els Quatrevents i Artiga Folk. Per divulgar la nova música d’arrel catalana, també entrarà en la programació la formació Trèvol, guanyadora del concurs Sons de la Mediterrània 2023, així com Groovin’Cat, sorgit de l’Obrador d’Arrel de la Fira Mediterrània de Manresa.

Per tercer any consecutiu, el FIMPT participa en la producció de les propostes de l’Obrador d’Arrel de la Fira Mediterrània de Manresa. Així mateix, forma part del Concurs Sons de la Mediterrània, juntament amb el Grup Enderrock, el Centre Artesà Tradicionàrius, la Fira Mediterrània de Manresa i altres festivals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà