Música

música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

El festival, que tindrà lloc del 24 al 28 de juliol, ha duplicat el nombre de concerts, ha ampliat els espais i ha afegit el ‘Sea’ al seu nom per subratllar la seva connexió amb el mar

El festival Jazz l’Estartit celebrarà la seva 9a edició entre el 24 i el 28 de juliol, amb un nou nom, Sea Jazz l’Estartit, per “subratllar la nostra profunda connexió amb el mar Mediterrani i l’entorn marítim que ens envolta”, en paraules de la seva directora, Montse Faura. El festival, que ha passat de 4 a 5 dies, ha duplicat –de 8 a 16– el nombre de concerts i ha ampliat els espais –tres, tots a la vora del mar–, rebrà en aquesta 9a edició llegendes del jazz com ara el saxofonista nord-americà Charles Lloyd, de 86 anys, que clourà el festival el 28 de juliol, i els cubans Chucho Valdés (piano) i Arturo Sandoval (trompeta), fundadors en els anys setanta del grup Irakere, gran referència del jazz afrocubà, actuaran el dissabte 27 de juliol a l’Estartit amb la seva Reunion Band. Valdés, Sandoval i Paquito D’Rivera, també cofundador d’Irakere, es van trobar el 9 de febrer passat en un concert a Miami, després de molts anys sense tocar junts, per celebrar el 50 aniversari d’aquell grup fonamental.

Les entrades per al festival de l’Estartit ja estan a la venda al web del festival: www.jazzestartit.cat . Els preus dels concerts principals, amb programes dobles, oscil·len entre els 40 i els 55 euros.

D’altra banda, el festival ha creat un nou apartat dedicat als joves emergents del jazz, amb set concerts de 45 minuts cadascun i entrada gratuïta. Els concerts d’aquest apartat, anomenat Young Lions, formen part també del Fringe Festival de Torroella de Montgrí-l’Estartit i es concentraran en el primer dia del festival del Sea Jazz l’Estartit, el dimecres 24 de juliol, en dos escenaris: el del passeig del Molinet, que és el principal del festival, i el nou escenari de l’Espai Medes, a l’Espigó de Llevant. Hi actuaran tres formacions amb membres d’Holanda i Catalunya.

Concerts de pagament

El dijous 25 de juliol començarà amb un concert gratuït a les 19h al terrat de la Confraria de Pescadors de l’Estartit amb la Clarence Bekker Band, que oferirà un viatge per la música negra més enèrgica i ballable. A les 20h, Joan Mar Sauqué Quintet, presentarà a l’escenari central el seu nou treball, Nàufrags, i la jornada es tancarà amb la jove saxofonista nord-americana Lakecia Benjamin, que amb el seu quartet presentarà el disc Phoenix , nominat aquest 2024 a tres premis Grammy.

La jornada del divendres 26 de juliol començarà amb un concert atípic en què la pianista catalana Elisabet Raspall i l’intèrpret de castanyoles i ballarina Belén Cabanes presentaran el seu treball conjunt Jazztanyoles. Artemis, un supergrup de jazz femení, intergeneracional i multinacional, format per algunes de les millors intèrprets de jazz del moment, presentarà el seu últim treball, In Real Time.

El dissabte 27 de juliol s’obrirà amb la fusió festiva de Las Karamba i el seu nou disc, Te lo digo cantando, i es tancarà amb la Chucho Valdés & Arturo Sandoval Reunion Band.

La jornada de clausura del Sea Jazz L’Estartit, el diumenge 28 de juliol, reunirà l’Emmet Cohen Trio, liderat per un dels pianistes i compositors més destacats de la seva generació, i el gran saxofonista Charles Lloyd, una figura venerada del món del jazz, que presentarà a l’Estartit, en exclusiva a l’Estat espanyol, el disc The Sky Will Still Be There Tomorrow, en format de quartet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU
música

Cala Vento versiona ‘Pau’ d’Els Pets en el seu vintè aniversari

girona
cinema

Nous membres d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català

barcelona