Llibres

PREMIS LITERARIS

Més de 90 originals aspiren al 57è Premi Bertrana de novel·la

Al Palol de poesia hi ha 97 candidats, 21 al Rahola d’assaig i 34 al Muntaner de narrativa juvenil

Un total de 93 originals aspiren al 57è Premi Prudenci Bertrana de novel·la, dotat amb 30.000 euros i la publicació de l’obra a Columna. Es tracta de la participació més alta dels últims dos anys, en què s’hi van presentar 74 i 70 candidats, respectivament, segons ha informat la Fundació Bertrana en un comunicat. En l’última edició el guanyador va ser Jordi Solé, per L’any que vaig estimar Ava Gardner.

Pel que fa a la resta de categories, un cop acabat el termini de presentació de treballs als Premis Literaris de Girona, el 47è premi Miquel de Palol de poesia ha rebut 97 originals (65 l’any passat); el 45è Carles Rahola d’assaig, 21 (23 l’any passat), i el 39è Ramon Muntaner de literatura juvenil, 34 (22 l’any passat). Cada un d’ells està dotat amb 6.000 euros.

El veredicte dels jurats d’aquests quatre premis es farà públic a finals de juny, i la gala de lliurament serà a l’Auditori de Girona el 17 de setembre, quan també es donarà a conèixer el resultat dels altres premis del cartell gironí: el Cerverí de lletra de cançó, el Lletra per a projectes digitals de literatura catalana i l’Aurora Bertrana de traducció.

El termini per presentar candidatures al 24è Premi Lletra a la millor iniciativa digital de i sobre literatura catalana finalitza el proper 5 de setembre. El jurat també està treballant en la selecció de les lletres que concursaran al 30è Premi Cerverí, organitzat conjuntament amb Catalunya Ràdio, iCat.cat i la revista Enderrock, a la millor lletra de cançó, original i inèdita editada en el sector. Així mateix, el jurat del Premi Aurora Bertrana haurà de decidir quina considera la millor traducció literària d’una obra al català publicada durant l’any 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EQUIPAMENTS

Més de 110.000 persones participen en la Nit dels Museus

barcelona
Crítica

Manolo García, entre globus i exabruptes

FESTIVAL DE CANES

Paul Schrader i Richard Gere es retroben

CANES
Crítica

Concert kairològic

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint