Cultura popular

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

Les obres de rehabilitació de l’edifici cedit per concurs a la colla durant 50 anys han costat 1,5 milions i al juny ja estarà totalment operatiu

Ha costat anys de recerca i intents, però aquest dissabte coincidint amb la celebració de la Fira Modernista els Minyons de Terrassa faran la seva primera actuació al nou local rehabilitat de Cal Reig amb la primera actuació a la nova plaça just al mig del local juntament amb l’actuació conjunta amb la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Sarrià i els Castellers de Cornellà. Durant tot el dia s’han programat activitats a la planta baixa i al pati –cercavila, vermut amb cançons, contacontes i actuacions musicals– algunes de les quals tindran continuïtat diumenge. La nova seu amb espai sota cobert –i deixaran d’estar pendents de si plou o no per fer els assajos–, no estarà operativa en la seva totalitat fins el mes de juny, quan s’hi traslladaran definitivament totes les activitats i al juliol, coincidint amb la festa major les obres estaran completament acabades, ja que fins llavor no tindrà instal·lat l’ascensor.

Així ho ha explicat avui el president de la Minyons, Jaume Maeso, que ha rebut la visita de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga i de l’alcalde, Jordi Ballart. La colla va obtenir per concurs públic la en règim de cessió d’ús per 50 anys el local de propietat municipal ubicat al carrer Mare de Déu dels Àngels i ha destinat 1,5 milions en la seva rehabilitació gràcies a la venda “del patrimoni e la colla”, concretament de la casa modernista Jacint Bosch (1912), obra de l’arquitecte Josep Ros i Ros, al carrer del Teatre on hi han fet vida i els assaigs des de finals dels anys vuitanta. La resta s’ha finançat majoritàriament amb aportacions dels socis de la colla i han obtingut ajudes de diverses institucions, entre ells una de 200.000 euros del departament de Cultura.

La reforma ha consistit l’enderroc de dues naus i la urbanització d’un pati exterior d’uns 600m2, que també tindrà un ús públic, amb vistes sobre la coberta modernista d la seu del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC. Aquest pati ha de ser l’espai principal d’assaig de les pinyes a l’exterior i també tindrà un ús polivalent per a la realització d’activitats de la colla. També s’han retirat i substituït les cobertes amb amiant.

Finalment, s’ha dut a terme una reforma de les dues naus restants on s’ubicaran l’equipament i els serveis. Un espai amb alçada suficient per assajar i instal·lació de xarxa de seguretat; una sala per als infants adaptada a les condicions d’aquest grup; un espai d’atenció al públic amb botiga de marxandatge i una sala d’actes de 80 m² a la primera planta equipada per acollir actes de la colla amb una visió privilegiada de la coberta del MNACTEC, zona també destinada a la presentació d’actes de ciutat.

També s’ha realitzat el condicionament de sales de reunions i d’un servei de begudes i menjars, nucli principal de la vida social de la colla, amb accés des del carrer i connectat tant amb l’espai exterior com amb l’espai d’assaig interior; el condicionament de magatzems i arxius en condicions que ara no disposen i el condicionament d’un mirador a la primera planta, sobre l’espai d’assaig cobert, tant com element per a la tecnificació els castells com espai de divulgació per a grups visitants.

Maeso ha destacat que serà un espai obert a tot tipus d’activitats per a entitats de la ciutat, empreses i col·lectius la ciutat també el bar restaurant que portaran des de Zurito.

Pendent dels dipòsits modernistes

L’obertura de la nova plaça o pati de Cal Reig també permetrà veure les edificacions dels dos dipòsits modernistes fins ara amagats a la ciutat i que són propietat del MNACTEC. Maeso explica que saben que hi ha un projecte per museïtzar-los amb un projecte per fer-hi un mirador de la coberta del Vapor Aymerich, Amat i Jover i una altra plaça semipública i e spera que pugui estar connectat amb Cal Reig per fer-hi activitats en dies assenyalats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EQUIPAMENTS

Més de 110.000 persones participen en la Nit dels Museus

barcelona
Crítica

Manolo García, entre globus i exabruptes

FESTIVAL DE CANES

Paul Schrader i Richard Gere es retroben

CANES
Crítica

Concert kairològic

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint