Música

GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

Unes 700 persones van assistir a les vuit actuacions del Pati Cultural 2024, que va tenir lloc al pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Tot i la pluja que va caure en alguns moments del cap de setmana, totes les actuacions programades es van portar a terme a l’aire lliure, tal com estava previst. En cas de mal temps, ja s’havia previst el trasllat d’alguna actuació a l’auditori Viader.

Les activitats programades al Pati Cultural van començar divendres a la tarda amb el grup Genni Knows, liderat per Genni Frias, i el seu espectacle El moment. El dissabte 18 de maig hi va haver tres actuacions: la música de Sotrac amb Herència, el seu tercer disc; el grup musical Bivac, un dels grups emergents amb més projecció actualment, i el Col·lectiu La Moderna, que va mostrar els seus projectes educatius de referència, la Girona Marxing Band i La Moderna Big Band.

El diumenge 19 de maig es van fer quatre actuacions més. La companyia El Galliner hi va presentar una reflexió sobre el futur amb l’espectacle Spoiler. Babaflow & B Lion van oferir la seva música, que fusiona diversos gèneres, incloent-hi el rap, el rap en català, el dancehall i l’afrobeat, entre altres. El grup musical de pop alternatiu català Mapapi hi va actuar amb el seu espectacle Calfreds. Finalment, l’escola universitària ERAM va presentar Mostra de veu, un espectacle que sorgeix de l’assignatura d’interpretació i veu del centre.

Inicialment concebut com un cicle de concerts, el Pati Cultural ha evolucionat des de la seva creació, el 1998, fins a esdevenir una mostra multidisciplinària en la qual participen les principals propostes escèniques i musicals dels equipaments estratègics de les comarques gironines als quals la Diputació de Girona dona suport. Durant tots aquests anys, només es va deixar de celebrar en una ocasió, el 2020, a causa de la pandèmia.

Aquest any, a més, s’ha creat l’Espai de Mostra, que ha acollit vuit associacions que han presentat els seus projectes escènics a dotze programadors de les comarques gironines, amb més de cinquanta participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia