Art

ART

El MNAC adquireix una pintura de Tamburini gràcies a una donació de la Godia

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha adquirit la pintura Jove en un interior, de Josep Maria Tamburini (1856-1932) i ha restaurat La visió de Sant Francesc de Francisco de Zurbarán (1598-1664) gràcies a una donació de 90.000 euros de la Fundació Francisco Godia, segons ha comunicat aquest matí el Museu. La donació va ser feta el setembre passat a instàncies de la presidenta de la Fundació, Liliana Godia, amb l’objectiu de finançar l’adquisició d’obres representatives de l’art català que enriqueixin el discurs de les sales de l’exposició permanent del Museu Nacional i, per tant, el patrimoni artístic de Catalunya, així com donar suport a l’execució d’actuacions de restauració i conservació preventiva d’obres pertanyents al fons del Museu.

Amb aquesta aportació, el Museu enriqueix el relat d’aquest període i es suma a les obres de caràcter orientalista d’altres artistes del segle XIX, com ara Antoni Fabrés o Marià Fortuny. Jove en un interior, pintada per Josep Maria Tamburini el 1882, segons s’explica en una nota emesa pel MNAC, és una obra de caire orientalista, que s’insereix en la temàtica de les odalisques, en aquest cas masculina, molt menys habituals que les femenines. “Es tracta d’una composició d’una gran qualitat tant tècnica com compositiva que es compta sense dubte entre una de les seves millors creacions, una obra que durant molts anys ha estat en una col·lecció particular, i que no apareix en cap de les publicacions sobre l’artista”, s’especifica en el comunicat. En dates properes, l’obra passarà a ser exposada a les sales d’Art Modern.

D’altra banda, la donació de la Fundació Francisco Godia ha permès iniciar la restauració de La visió de Sant Francesc segons el Papa Nicolau V, de Zurbarán, una peça emblemàtica de la col·lecció del Museu. El procés de restauració està permetent descobrir amb profunditat els detalls de l’escena representada, treure a la llum alguns elements que fins ara havien estat amagats i desvelar colors que no es podien apreciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia