cultura

Agullent sol·licita la declaració de festa d'interés turístic per a la nit de les fogueretes

Aquest divendres dia 3 de setembre a partir de les 23h, Agullent celebrarà la Nit de les Fogueretes, tal i com ho ve fent des de fa més de quatre segles. Veïns i visitants pujaran en romeria fins a l'ermita, per a commemorar la intercessió de Sant Vicent Ferrer per a deslliurar al poble de la pesta bubònica que l'amenaçava. El trajecte al santuari es fa il·luminat per la llum dels fanalets que duen els pelegrins. En aplegar al temple, es canten els goigs, i tothom participa al tradicional ritus d'untar-se amb l'oli de la llàntia de Sant Vicent, de la qual s'ungiren els malalt de pesta, i guariren l'any 1600.

La singularitat d'esta festa, el seu evident valor etnològic, històric, cultural i artístic són els que l'Ajuntament de la Vila d'Agullent ha fet valdre davant la Conselleria de Turisme per a sol·licitar la declaració de Festa d'Interés Local. La petició va ser aprovada formalment per unanimitat al plenari del mes de juliol, i la proposta està pendent de ser resolta pel Consell, que és qui té la competència per atorgar el reconeixement.

La Nit de les Fogueretes és una de les festes més arrelades històricament i amb major singularitat del conjunt d'activitats festives d'aquest poble de la comarca de la Vall d'Albaida i és per això que l'actual equip de govern té la voluntat de protegir, potenciar, difondre i posar en valor l'esmentada festa. I en eixa línia de treball s'emmarca la petició per a la Nit de les Fogueretes de la declaració de Festa d'Interés Local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa