Cultura

Valls celebrarà diumenge la 30a edició de la represa dels Tres Tombs

Valls celebrarà aquest diumenge la trentena edició de la represa dels Tres Tombs. Enguany, els Tres Tombs aniran encapçalats per la bandera de la societat, seguida d'un grup molt elevat de genets, la imatge de sant Antoni, carros de pagès, carruatges de luxe i carros estirats per fins a vuit cavalls i carregats de caixes, carbó, sorra, canyes, llenya, etc. Com a novetats, cal destacar la participació del carro de verdura de l'Aldea (Baix Ebre), el carro garber d'Anglesola (Urgell) i el carro d'agència del Prat (Baix Llobregat), amb vuit cavalls. Un altra novetat és la venda dels tortells de Sant Antoni gràcies a la col·laboració de l'Associació de Veïns del Barri Antic de Valls.

La benedicció de les cavalleries es durà a terme a la plaça Portal Nou de Valls, i hi ha prevista una participació de més de 350 cavalleries vingudes d'arreu de Catalunya i Castelló. Segons explica l'organització, el recorregut és un "espectacle" tant per a la gent que hi participa com per a les persones que es desplacen fins a Valls per presenciar els Tres Tombs.

Els Tres Tombs de Sant Antoni'09 es preparen a Valls amb el "màxim interès i rigor als costums", amb tota mena de detalls que situen el visitant a l'època en què les cavalleries i els carros eren el principal mitjà de transport. L'organització ha explicat que s'espera que siguin milers de persones d'arreu de Catalunya les que diumenge seran als carrers de la ciutat per participar en aquesta festa única en el seu context.

Els Tres Tombs de Valls, un dels més típics i concorreguts de Catalunya, recorrerà els carrers de la capital de l'Alt Camp durant més de dues hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona