cultura

Protegeixen per llei el monestir de la Reial de Palma

La biblioteca, amb un important fons bibliogràfic de Ramon Llull, que hi va viure, entre el patrimoni que es vol preservar

El Consell de Govern ha aprovat avui el projecte de llei de protecció, preservació i restauració del patrimoni cultural i paisatgístic del monestir de la Real, de Palma, per evitar que es malmetin els béns culturals que hi ha a dins i també l'entorn.

Entre el patrimoni que es vol preservar hi ha la biblioteca, que té un important fons bibliogràfic de l'obra de Ramon Llull, que va viure al monestir durant molts anys.

La llei pretén preservar i recuperar la dimensió patrimonial i cultural d'aquest paisatge rural d'horta i secà a l'entorn del qual es localitzen dos monuments rellevants, com són el monestir cistercenc de la Real i la xarxa hidràulica islàmica del segle VIII, formada per les fonts i síquies de la Vila i d'en Baster, que, a més de proveir la ciutat de Palma, donaven servei a les hortes que formaven part del monestir.

El projecte de llei preveu la recuperació i promoció del monestir com un lloc d'activitat cultural així com el foment d'activitats d'agricultura ecològica i social, l'articulació de corredors verds i d'un parc i espais d'oci.

Segons el govern, calia preservar l'espai per llei a causa de la pressió urbanística que s'estava portant a terme a la zona, després de la construcció de les urbanitzacions de l'Assecar de la Reial i Son Serra Parera, i l'hospital de Son Espases.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona
MÚSICA

La nova psicodèlia catalana

Girona