Cultura

Paguen gairebé mig milió d'euros per dues de les planxes amb què es van imprimir còmics de Tintín

Totes dues han estat subastades a Namur amb motiu del 80 aniversari del famós personatge

El parell de planxes utilitzades per fer dues pàgines de les aventures de Tintín s'han venut aquest cap de setmana per gairebé mig milió d'euros en una subhasta cel·lebrada a Namur, al centre de Bèlgica.

Una d'elles correspon a la tercera pàgina de l'àlbum Les joies de la Castafiore i s'ha venut per 250.000 euros. L'altra peça es va utilitzar per imprimir la pàgina 38 del còmic L'assumpte Tornasol i s'ha adjudicat per una suma de 220.000 euros.

Totes dues planxes formaven part dels 570 lots que s'han posat a la venda durant el festival de tintinófils celebrat a Namur, en què s'han recopilat més d'un milió d'euros. Entre els articles més destacats, segons s'explica al diari La Dernière Heure, figurava també un dibuix desconegut fet per Hergé l'any 1929, que s'ha venut a 5.200 euros.

Els esdeveniments relacionats amb Tintín tenen lloc aquest any a Bèlgica i a d'altres països amb motiu del 80 aniversari del conegut personatge, que ha estat el protagonista de 24 llibres, dels quals se n'han venut més de 250 milions d'exemplars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.