Cultura

Plataforma per la Llengua organitza per Sant Jordi un espectacle que reivindica el català com a element integrador per als immigrants

Sant Jordi

La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest divendres els actes que organitzarà per la diada de Sant Jordi, entre els quals destaca l'espectacle Detotarrel, un muntatge de "fusió" que pretén demostrar els valors del català com a eina d'inclusió entre els immigrants i en què participaran, entre d'altres, els cantants Gerard Quintana i Beth.

Detotarrel tindrà un grup base integrat per la formació Nour, al qual s'hi aniran afegint, a més de Beth i Quintana, diversos músics i cantants de tot el món, com ara Joan Garriga de la Troba Kung-Fu; Lory y Llanero, de Unidos por el Flow; Rabah Donquishoot, de MBS; Babakar Gaye, de Black Baudelaire; Nikol Kollars, de 08001; ATAC, Shur Rong i Famiya Khani i l'agrupació Veus i música per a la integració.

L'espectacle s'emmarca en els actes que la Plataforma per la Llengua organitza per Sant Jordi a la plaça Universitat de Barcelona, al costat d'una vintena d'associacions d'immigrants i que porta per lema El català, llengua comuna. L'objectiu de la jornada, segons explica la plataforma en la seva pàgina web, és "fer evident la realitat sociolingüística d'un país multilingüe, en el qual es parlen més de 250 llengües i en aquest context de diversitat lingüística, el català és la llengua que ens uneix a tots i a totes, és l'idioma amb el qual volem construir la societat".

Un dels actes que protagonitzaran la diada de Sant Jordi serà la presentació del manifest El català, llengua comuna, un text prologat per l'escriptora Najat El Hachmi en què les entitats que col·laboren amb el col·lectiu immigrant demanen més implicació de les administracions per garantir que el català sigui "la llengua d'acollida" entre els nouvinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MÚSIC

L’encanteri ‘pop’ de Lana del Rey triomfa al Primavera Sound

BARCELONA
COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga

L’Escola de Teatre La Diana estrena ‘Un Dios salvaje’ a El Canal

Salt