Cultura

El popArb ofereix el millor pop del moment

Manel, Joan Miquel Oliver, Love of Lesbian i Joe Crepúsculo encapçalen el cartell del festival musical

Els grups Manel, Love of Lesbian i Oliva Trencada i els cantants Joan Miquel Oliver i Joe Crepúsculo són alguns dels integrants del cartell de la cinquena edició del popARb, el festival de música pop independent que se celebra els dies 26 i 27 de juny a Arbúcies (la Selva). Amb una limitació de 2.000 persones per dia, el festival neda a contracorrent dels grans esdeveniments musicals d'estiu i aposta per la música feta al país, que cada vegada té un més gran reconeixement, segons han assegurat els directors de programació, Anna Cerdà i Marc Lloret, en la presentació aquest dimecres a Barcelona.

Sota l'organització de l'Ajuntament d'Arbúcies i Cultura Dispersa, aquest municipi tornarà a convertir-se per un cap de setmana en la capital de la música pop feta a Catalunya, amb la programació d'una vintena de bandes, entre les que destaquen noms reconeguts com el de Joan Miquel Oliver, que hi presentarà Bombón Mallorquín, nou disc en solitari del compositor, lletrista i guitarrista d'Antònia Font. També hi seran els Manel, que van ser la revelació de la darrera edició dels Premis Enderrock amb el seu primer àlbum, Els millors professors europeus, o Joe Crepúsculo, teclats i veus de Tarántula i meitat de Junco & Diamante que s'ha llançat en solitari i que també actuarà al Primavera Sound i al Sónar. Els Love of Lesbian, que ja han actuat en altres edicions d'aquest festival, hi tornen poc després de la publicació del nou disc, 1999 o cómo generar incendios de nieve con una lupa enfocando la luna.

Jaume Pla també es retroba amb el popArb amb el seu projecte Mazoni, que també té nou àlbum, Eufòria 5 - Esperança 0. A més, també hi seran Aspet Weekend, que presentaran la primera maqueta, Ju yu yu, Dêlen, el duet menorquí format per Quim Torres i Len Mesquida, Els nens eufòrics d'en Pedrals, l'arriscada proposta del poeta Josep Pedrals, que té per costum acompanyar els seus versos de música, o Nueva Vulcano, que també porten noves cançons. Miqui Puig, un dels padrins del festival també hi actuarà, amb Miqui Puig y su Cojunto Eléctrico.

A més de les bandes, també hi haurà sessions de música enllaunada, de la mà d'alguns discjòqueis del país, com ara DJ Capo, habitual dels clubs de les comarques gironines, DJ Delafé, que és una part de Facto Delafé y Las Flores Azules, o DJ Milkyway, artífex de La Casa Azul.

Tots aquests concerts i actuacions es faran en diferents espais del municipi d'Arbúcies, com el recinte de Can Cassó, que comptarà amb dos escenaris, on tindran lloc les actuacions de divendres i de dissabte a la nit. Es tracta d'un dels trets distintius del festival, ja que és la seu de la festa major i remet al temps del modernisme, en què Arbúcies era seu de tertúlies d'artistes i de trobades d'estiuejants i vilatans.També hi haurà la música al Barrock, l'Obi i a les Piscines Municipals, a més dels Jardins de Can Torres, el marc ideal per a propostes intimistes. A l'escenari Gorg Nou hi tindran lloc les actuacions de formacions per descobrir, segons Anna Cerdà, que també ha explicat que les bandes catalanes s'han professionalitzat en aquests anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.