Sabadell inaugura dissabte la Biblioteca del Nord, la segona més gran que hi haurà a la ciutat

Posa 25.000 documents a l'abast de Ca n'Oriac, Can Deu i la Plana del Pintor

El disseny de la biblioteca ha donat prioritat la llum natural, amb grans finestrals laterals per atraure l'entrada dels veïns i lluernes que il·luminen les plantes alta i inferior. A l'equipament hi ha una col·lecció infantil, una sala d'estudi i una sala per fer-hi tallers infantils i juvenils. En el fons inicial de 25.000 documents, a més de llibres, hi ha una col·lecció de còmic, CD, DVD i subscripcions a més de 150 diaris i revistes.

L'edifici també oferirà altres serveis com ara la possibilitat de connectar-se a internet i un auditori en què s'hi podran fer presentacions de llibres, xerrades, conferències, recitals i activitats infantils com ara L'hora del conte. La inauguració tindrà lloc el dissabte al migdia, amb diversos actes lúdics i una jornada de portes obertes al barri fins a les 14h.

El tinent d'alcalde de Cultura, Lluís Monge, va inscriure el centre en l'«aposta cultural increïble» que és el pla municipal de biblioteques. A més del Vapor Badia i els equipaments de la Creu Alta i la Serra, l'any vinent s'inaugurarà la del sud, i se'n preveuen dues més a Can Rull i al districte cinquè. Pel que fa a la Biblioteca del Nord, Monge va recordar que prop de la Plana del Pintor s'inaugurarà en els pròxims anys el pavelló esportiu i també l'estació dels FGC.

Sentmenat posa avui en marxa a l'IES la biblioteca Joan Escuer

E.A.

La nova biblioteca de l'IES Sentmenat, que el centre educatiu ha dedicat a la memòria del lluitador antifranquista i expresident de l'Amical de Mauthausen Joan Escuer –mort al municipi l'any 2004–, entrarà en funcionament aquest migdia (13h) amb un acte en què intervindran la filla de l'autor, Dèlia Escuer; l'alcaldessa, Núria Colomé, i el dibuixant de còmic sentmenatenc Jaume Rovira. L'equipament complementarà el servei que presta la biblioteca municipal Frederic Alfonso, a l'edifici de la rectoria vella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona