D'economia i en català, si us plau

D'editats en català, no n'hi ha pas tants, de manuals d'economia, però entre aquests llibres destaquen Crisi, mentides i grans oportunitats, del professor d'Esade Carles Torrecilla i el periodista Jordi Basté (RAC1), No m'ho crec!, de l'exministre Joan Majó, La llei del pèndol, d'Anton Gasol i, d'altra banda, l'Abolim la banca, de l'activista de Vilanova i la Geltrú Enric Duran, actualment en presó provisional sota fiança a l'espera que el jutgin per un suposat delicte d'estafa.

El de Basté i Torrecilla no deixa de ser la transcripció d'una típica entrevista de ràdio, però en aquest cas tan extensa (són la suma de diversos programes) que se n'ha pogut fer un llibre. Estructurat en format de pregunta i resposta, està escrit amb un estil fresc però precís i rigorós i respon dubtes comara si s'ha de liquidar la hipoteca en temps de crisi. El de Majó, exministre d'Indústria i exdirector general de la CCRTV, neix d'una inquietud: «Tinc la sensació que no ens ho estan explicant tot», diu; i a La llei del pèndol, de l'economista Anton Gasol, es posen sobre la taula les eines per entendre el final d'un cicle econòmic de diner fàcil i barat. El de l'Enric Duran, activista que l'any passat va anunciar que havia «expropiat» 492.000 euros a 39 entitats bancàries, suscitarà la curiositat de més d'un.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.