Cultura

La 'mare' del videoart

L'exposició acull quatre instal·acions, vídeos, dibuixos i fotografies de l'artista nord-americana

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) acull la primera exposició a l'Estat de la nord-americana Joan Jonas, pionera del videoart i la performance.

L'exposició Timelines: Transparències en una habitació fosca, comissariada per Bartomeu Marí, acull quatre instal·lacions representatives de Jonas (Nova York, 1936), així com una sèrie de films, vídeos, dibuixos i fotografies de la mare del videoart.

El director del Macba, Manuel Borja-Villell, explica que aquesta exposició, que es pot veure fins al gener, "no té la voluntat de ser retrospectiva", sinó de ser una selecció de peces d'aquesta "figura històrica de la performance que es va convertir en una de les primeres en mostrar un posicionament feminista als seus treballs".
Les obres que Jonas va fer entre finals dels seixanta i principis dels setanta se situen a mig camí entre la dansa, la performance, el vídeo, i són fonamentals per crear nous gèneres com la instal·lació i el teatre experimental.

En paraules del comissari, Jonas "és una artista clau per comprendre l'ús de la performance i el videoart en l'art contemporani".





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.