Els escolars de la Conca organitzen una ruta literària per descobrir l'entorn

En l'activitat, que es va fer a Montblanc, hi van participar un centenar d'alumnes

Els amfitrions, en aquest cas els alumnes de l'IES Martí l'Humà, van preparar en la classe de llengua el relat Quan les idees són obsessions, situada a l'època medieval, que explica la història d'un vagabund que s'acaba suïcidant. A través d'aquesta trama, els alumnes van marcar un itinerari de tres hores pels carrers de Montblanc i s'anaven parant als indrets de més interès, com ara el pont Vell, l'antic hospital de Santa Magdalena, el portal de Sant Antoni, el carrer Major, el Palau Alenyà, l'església de Sant Miquel, el call jueu, la plaça Major, les escales que pugen a l'església de Santa Maria, el Pla de Santa Bàrbara, i finalment el Foradot. Els alumnes dels altres dos instituts escoltaven la narració, perquè així aprenien la història del municipi. Durant el recorregut, a més, els estudiants es van topar amb diferents figures del món local que els exposaven curiositats sobre els llocs que visitaven. El director de l'arxiu històric comarcal, Josep Maria Porta, els va explicar com funcionava aquesta administració, i l'evolució que havia viscut des dels inicis, i al Palau Alenyà, seu del Consell Comarcal, el seu president, David Rovira, els va explicar la història del recinte.

En aquesta primera cita literària hi van participar un centenar d'escolars dels tres centres de secundària de la comarca. Tal com van explicar fonts del centre de recursos pedagògics, amb l'activitat «es vol promoure la lectura en un àmbit poc usual per als alumnes i motivar el gust per la lectura de textos creats per companys».

També a l'Espluga i Santa Coloma

n.r.

Els escolars de Montblanc han iniciat una ruta que té continuïtat. Els alumnes de 2n d'ESO de l'IES Joan Segura de Santa Coloma de Queralt han preparat quatre narracions: L'assassinat, Reflex de lluna, El diari de la Carlota i La nit de lluna plena. A través d'aquests textos, el 13 de maig relataran als seus companys de Montblanc i l'Espluga de Francolí la història dels espais més representatius del municipi on resideixen a partir d'una ruta que encara s'ha d'acabar de detallar. Els escolars se separaran en grups i cadascú seguirà itineraris diferents. A l'Espluga de Francolí, l'activitat no es farà fins al 20 de maig. En aquest cas, els nens i nenes han preparat històries en castellà en l'àrea de llengua. Els contes Una corona sin diamantes, Sala Copperfield, El engima de la habitación secreta i Scriptor Dei serviran de guia per descobrir els indrets més rellevants de l'Espluga.



la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA