cultura

música clàssica

Valls estrenarà en concert l'obra de Jaume Balcells

El cor d'homes Antistiana Màskili estrenarà aquest dimecres (20.45 h) al Teatre Principal de Valls l'obra del compositor i monjo carmelità Jaume Balcells (Valls, 1908 - Tiana, 1936). El concert s'emmarca en el cicle Nits de clàssics, que organitzen els Amics de la Música, i el repertori forma part del disc que s'acaba d'enregistrar amb les partitures del compositor, descobertes amb motiu de la seva beatificació a Roma el 28 d'octubre del 2007. Per les seves aptituds Jaume Balcells, que es va quedar orfe i va ser educat pels seus oncles del Pla de Santa Maria, va ser nomenat professor de patrologia al col·legi internacional de Roma, i dels anys 1932 al 1934 va ser professor de filosofia al col·legi que l'orde regentava al Mont Carmel (Haifa) a Israel. El treball de recerca de les partitures el va realitzar Joan Màndoli Rovirosa, director de la coral Espinavessa, de Valls, animat pel planenc Josep M. Grau, familiar de Jaume Balcells.

El programa que escoltarà el públic inclou motets, peces religioses i la missa Decor Carmeli a tres veus per a cor d'homes i orgue. Les entrades pel concert costen de 6 a 10 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.