cultura

El Festival Taronja exigeix l'aplicació de la llei de dependència

El certamen vol reivindicar de forma lúdica i festiva l'aplicació “urgent i justa” de la llei al País Valencià

Comptarà amb una vintena de cantants i còmics

Els membres de la plataforma en defensa de les persones en dependència de l'Alcoià i el Comtat organitzen el Festival Taronja, que se celebrarà el proper dissabte a l'Eliana (Camp de Túria), per tal de reivindicar l'aplicació “urgent i justa” de la llei de dependència.

Sota el lema (in)dependents, el certamen vol fer una crida a la ciutadania per recordar que “hi ha moltes persones que tenen reconegut un dret i estan esperant rebre les prestacions que els corresponen, amb la repercussió que té sobre la qualitat de vida de les persones dependents i dels seus familiars”.

Els organitzadors asseguren que, des de l'aprovació de la llei, “els incompliments i les traves administratives posades per l'administració autonòmica han estat constants” i que hi ha hagut un “clar” boicot en la seva aplicació. Per aquesta raó, aquesta i altres plataformes del País Valencià estan preparant accions reivindicatives per mostrar el seu descontentament.

El Festival Taronja té per objectiu reivindicar de forma lúdica i festiva l'aplicació d'una llei que suposa “una discriminació dels valencians respecte als ciutadans d'altres territoris”. Per aquesta raó, comptarà amb prop d'una vintena de grups musicals i còmics com Colla La Brama, Lola Bou, J.L. Notari, Andreu Valor, Aitana Ferrer, Ender, Rapsodes, Pep Gimeno Botifarra, Xavi Xastillom, Lluís Vicent, Indefinits, Fragmatic, Red Roja, Make, Gataca, Enderrocks i i El Corredor Polonés.

Els membres de la plataforma manifesten que “tots podem trobar-nos en situació de dependència en un moment o altre de la nostra vida” i que cal “fer-ho comprendre a tota la ciutadania”.

L'entrada al festival serà lliure, però tothom que ho vulgui pot ajudar a finançar-lo a través d'una transferència bancària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz