cultura

La Guerra Civil, un viatge ple d'humor i la investigació d'uns assassinats en sèrie, finalistes en els Ciutat d'Alzira

Els guanyadors dels premis de novel·la, divulgació científica, assaig i poesia es coneixeran en el transcurs del tradicional sopar

Dues novel·les ambientades en la Guerra Civil i la postguerra; una novel·la experimental que reconstrueix la investigació dels crims d'un assassí en sèrie i la divertida persecució per Europa d'un multimilionari que no accepta que la filla ha fugit per amor amb un malabarista són els temes de les obres seleccionades pel jurat, entre els 25 originals presentats, que opten al XXII Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, dotat amb 18.000 euros per l'Ajuntament d'Alzira.

En el XVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, que la Universitat de València patrocina amb 18.000 euros, s'han abordat temes diversos. Entre els 9 originals presentats, el jurat destaca una obra que ens acosta a la base biològica i evolutiva d'una de les característiques que més defineix l'espècie humana, la llibertat; una obra sobre els processos neurològics que es donen en les èpoques tardanes de la vida, les malalties que poden originar i la seua prevenció, i un estudi sobre els organismes modificats genèticament, que analitza els arguments en contra de diverses organitzacions.

El XII Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, que aquesta entitat dota amb 10.000 euros, es decidirà entre els 10 originals presentats en aquesta edició. El dietari d'un músic que combina records d'infantesa i temes d'actualitat, que avança al ritme de les cançons que va component; una anàlisi sobre la sexualitat en l'edat mitjana, i un assaig sobre la intensa activitat cultural del valencianisme durant la Renaixença són les obres que es disputen el guardó.

El V Premi de Poesia Ibn Jafadja es confirma, en aquesta edició, com un dels guardons més atractius del certamen, amb 37 obres presentades. Entre els poemaris amb més possibilitats de guanyar els 6.000 euros amb què la UNED patrocina aquest premi, hi ha una obra que ens proposa un viatge a través de la literatura mitjançant l'experiència vital de l'autor a Itàlia; una obra que fusiona la poesia i la música, i posa lletra als sentiments que transmet la música d'un compositor clàssic, i un poemari que contraposa experiències d'una llunyana infantesa amb la perspectiva del final de la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.