cultura

La fundació Mécènes Catalogne sosté deu projectes culturals

Trenta-cinc empreses nord-catalanes es van constituir en fundació el juliol passat

El consell d'administració de Mécènes Catalogne és format per sis empresaris representatius del teixit industrial del territori, sota la presidència de Jean-Pierre Navarro com a primer president. La fundació disposa d'un pressupost d'uns 240.000 € que estan destinats a sostenir deu projectes culturals durant cinc anys.

La primera crida a projectes es va fer l'estiu passat. Cinquanta-set propostes van ser rebudes i els deu projectes escollits són ara coneguts .

Els projectes ajudats són la companyia Théâtre du Gecko de Tuïr, que es dedica al teatre itinerant destinat a les poblacions rurals, Rencontres Cinématographiques de Cervera-Portbou amb la renovació de la sala de projecció de l'Hôtel Belvédère de Cervera, un sosteniment a l'Atelier Autonome du Livre de Mosset, dedicat a la fabricació de pasta de paper ecològica destinada a tallers de fabricació de llibres únics o de molt petita tirada per a infants i adults.

Una altra iniciativa ajudada és el projecte de film documental sobre el món campaner de Catalunya Nord, una producció que barreja concert filmat de carillons i riquesa dels nostres campanars.

En l'aspecte cinematogràfic, un altre projecte és l'ajuda a la iniciativa de l'Institut Jean-Vigo de recuperar i salvaguardar el patrimoni fílmic nord-català que dorm en cellers o graners de particulars, crear una base de dades i posar-los en línia. En l'apartat arquitectònic, la fundació donarà la seva ajuda als treballs de refecció de la capella de Cosprons i les activitats culturals que s'hi podran fer posteriorment.

Una altra ajuda va cap la segona edició del festival Sang & Noir, festival de la novella negra nord-catalana, com també al nou festival Pas un Jour sans une Ligne, dedicat a l'edició d'art de l'associació Gogito.

La galeria d'art contemporani perpinyanesa Acentmètresducentredumonde tindrà una ajuda per als temes de comunicació i d'un nou espai dedicat a l'art emergent.

Finalment, la propera producció de l'associació Opera Mosset, al poble del Conflent, tindrà un sosteniment per la creació de Didon et Enée d'Henry Purcell, una òpera barroca en lligam directe amb la valorització del patrimoni barroc català (retaules, esglésies…).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

BARCELONA
cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona