logotip

L'Alella més poètica

Comença la segona edició d'Espais de Poesia, que culminarà amb l'espectacle «Formosa x Formosa»

poesia a can lleonart. Les golfes de Can Lleonart són un dels escenaris principals d'aquest segon cicle Espais de Poesia d'Alella. Des de fa uns dies ja hi ha penjat el cartell que l'anuncia, i aquest cap de setmana tindrà el punt àlgid amb espectacles com ara el d'Ester Formosa.


L'Alella més literària, la de Maria Oleart, es torna a respirar pels carrers i edificis públics del municipi maresmenc aquesta setmana. La consolidació del cicle Espais de Poesia arriba amb la segona edició d'aquesta mostra, que enguany té una quinzena d'activitats. La primera es va celebrar ahir amb una excursió pel Caldes d'Estrac de Josep Palau i Fabre. En la visita a la Fundació Palau, conduïda per la poeta i rapsoda Anna Maluquer, hi van participar desenes de persones.

El gruix del programa, però, comença demà dijous i, sobretot divendres i dissabte, amb activitats que, igual que en l'edició anterior, es repartixen per diversos espais públics com ara Can Lleonart, Can Manyé, Can Gaza o la biblioteca. Tots ells seran Espais de Poesia aquests dies. Pel que fa a les propostes, destaca l'espectacle Formosa x Formosa, un homenatge poètic que Ester Formosa fa al seu pare, el poeta Feliu Formosa, amb música de Maurici Villavecchia, Horacio Fumero i Matthew Simon, que tindrà lloc dissabte a les deu de la nit a les golfes de Can Lleonart. Les entrades ja són a la venda en aquest mateix equipament a un preu de tres euros, mentre que els menors de 18 anys tenen entrada gratuïta. Unes hores abans de l'espectacle d'Ester Formosa, tindrà lloc un altre dels plats forts: un recital de poesia a càrrec de les poetes Montserrat Abelló, Josefa Contijoch, Joana Bel, Maria Antònia Grau, Mireia Lleó i Nati Soler, amb la interpretació musical de la violoncel·lista Amaia Ruano. De fet, en el transcurs d'aquest acte es presentarà en societat La pedra d'aquesta casa, de Nati Soler, obra guanyadora del XII Premi Alella a Maria Oleart 2008. El cicle pretén oferir propostes per a tots els gustos i per això ha programat un seguit d'activitats molt diverses.

En aquest sentit, es pot triar entre la visita al club de lectura del poeta i físic David Jou; el recital de poesia catalana i castellana del tenor Jordi Mas i el guitarrista Mario Mas; i un tast-espectacle de la poesia dels sentits (amb vi, xocolata i música) a càrrec de la sommelier Rosa Vila, especialista en maridatges i harmonies, i Josselin Tholoniat, especialista en xocolata, acompanyades de la veu del baríton Joan Ramos i el pianista Graham Lister. Aquests i tots els demés actes es poden consultar al web que s'ha creat a propòsit d'aquest cicle (www.espaisdepoesia.cat). La participació dels alumnes del municipi –els del CEIP Fabra, del l'IES Alella i de l'esplai Guaita– tornarà a ser importantíssima en aquest cicle. La seva presència serà cabdal en molts dels actes programats, tal com, de fet, ja ho ha estat aquestes últimes setmanes a partir de diversos tallers dirigits a millorar la capacitat d'expressió poètica dels infants, sota la tutela dels poetes Josep Pedrals i Eduard Escofet. El resultat de la seva feina es comprovarà el divendres al vespre a Can Manyé, amb la representació de l'espectacle Maria Oleart a l'escenari, en què els més menuts posaran veu als textos d'una de les alellenques més il·lustres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Kike Maíllo
Director de cinema

“Quan l’èxit no neix del talent, és efímer i buit”

Barcelona
Festival de canes

Els deliris de grandesa de Coppola

canes
Estrenes de cinema

Belén Rueda, una dura entrenadora de gimnàstica rítmica que es col·lapsa

barcelona
François Cluzet i Thomas Lilti
Protagonista i director de ‘Los buenos profesores’

“Els actors i directors cuidem l’estat d’ànim de la gent”

Donostia

El jove jazz català conquereix Nova York i Amsterdam

Girona
Eugènia Broggi
Fundadora de l'editorial L’Altra

“Les editorials independents som molt dependents dels bancs i això és una cosa bona”

barcelona
comèdia romàntica

Meg Ryan i David Duchovny, l’escalf d’un antic amor

cinema / drama

Calma tensa en família amb ‘Un sol radiant’

cinema / drama

‘Calladita’ amb la promesa de condicions millors