cultura

Sais està a favor dels estudis de cinema

L'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais, es va mostrar ahir inicialment favorable al projecte de creació d'uns estudis cinematogràfics de producció d'efectes especials i generació d'imatges per ordinador a la ciutat, ja que va manifestar que els estudis poden generar llocs de treball directes i indirectes.

“Facilitarem al màxim la seva implantació”, va afirmar a El Punt l'alcalde, que va voler deixar clar que sempre que compleixin tots els requisits legals.

Veí de Cruïlles

Sais va recordar que fa més de dos anys que mantenen converses amb els responsables de la productora Extraordinary Features, que sempre han manifestat un interès especial a establir-se a la capital del Baix Empordà. Cal recordar que el president de la productora, Chris Samwells, viu al poble veí de Cruïlles i té molta relació amb la Bisbal, on estudien els seus fills.

El setembre de l'any 2008 l'alcalde va fer una carta de suport al projecte perquè la productora pogués anar a buscar ajuts econòmics a la Generalitat de Catalunya. Tot i això, Sais va voler recordar que encara no hi ha res oficial. “L'Ajuntament no ha rebut cap projecte ni cap permís d'obres per tirar endavant els estudis cinematogràfics”, hi va afegir el màxim mandatari bisbalenc.

Les naus

Es tracta de dues naus que estan situades al polígon industrial de l'Aigüeta, al costat mateix de la nau de la brigada municipal de la Bisbal i la deixalleria.

Ramon Subirana, responsable de la promotora i constructora de les dues naus en què està interessada la productora cinematogràfica, va explicar ahir a aquest diari que hi ha un principi d'acord per a la venda de les naus. “Ja hi ha preu i només cal materialitzar-ho”, va dir Subirana, que hi va afegir que els productors estan pendents de parlar amb els inversors.

Les dues naus, que tenen en conjunt 2.670 metres quadrats de superfície construïda, ocupen una finca de 3.500 metres quadrats. Segons es pot veure als cartells de la nau, el preu del metre quadrat és de 800 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines

cinema - drama

Hamaguchi signa una faula sobre la natura i el mal

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà