cultura

Un estudi de pel·lícula

Un grup inversor britànic anuncia la creació d'un ambiciós centre de producció de films digitals a la Bisbal d'Empordà, amb 8 milions d'euros de pressupost

Extraordinary Features fa honor al nom a l'hora d'anunciar el seu ambiciós pla de desenvolupament a Catalunya, del qual destaca un estudi de producció de cinema digital a la Bisbal d'Empordà amb un pressupost de vuit milions d'euros. Ho explicava ahir a Barcelona el responsable, Chris Samwells, que també va anunciar quatre projectes cinematogràfics que sumen una inversió de 21 milions d'euros més. Segons el productor, l'estudi, que es dirà Extraordinary Film Studio i oferirà els serveis tant a les produccions pròpies com a les externes, entrarà en funcionament el mes de gener vinent i treballarà “a ple rendiment” el setembre del 2011.

Samwells va anunciar que desembarquen a Catalunya, “perquè sembla un bon lloc per invertir”, i ho faran “amb les tecnologies més modernes i amb un disseny d'empresa sostenible”.

El productor no només va parlar del seu projecte, també va carregar durament contra la indústria audiovisual catalana: “El 80% de pel·lícules catalanes i espanyoles no es distribueixen internacionalment. No es creen llocs de treball per als joves estudiants d'audiovisual, i es tendeix a produir cada cop menys documentals i més programes del cor i teleescombraries”. Encara va anar més lluny quan va acusar els productors catalans de “preocupar-se massa per tenir un Porsche en comptes de reinvertir els diners en cinema”. I critica la majoria de pel·lícules catalanes perquè “no utilitzen la bellesa, les localitzacions extraordinàries del país”.

En la seva opinió, Extraordinary Features ajudarà a canviar tot això, amb la creació a la Bisbal d'una autèntica “fàbrica digital de cinema”, que “tecnològicament serà un dels estudis més avançats d'Europa”. Entre els projectes cinematogràfics hi ha The chameleons, un thriller d'espies escrit i dirigit pel mateix Samwells, i Brigada internacional, ambientada durant la Guerra Civil. També tenen un acord amb la productora televisiva canadenca Chesler/Perlmutter Productions per fer tres telefilms anuals a Catalunya.

80 llocs de treball

Chris Samwells va explicar ahir que tenen el suport de l'alcalde de la Bisbal, una població molt ben situada (a prop de l'aeroport i a vint minuts de l'AVE) que “necessita un teixit industrial”. L'empresa crearà vuitanta llocs de treball i es convertirà en un model per a altres centres de producció semblant: “El sistema es pot multiplicar en altres llocs d'Espanya, perquè és sostenible. La idea és créixer a través de franquícies basades en aquest model”.

Extraordinary Features, que compta amb inversors de diferents països europeus, però no de Catalunya, ha arribat a un acord de distribució dels seus films amb l'empresa catalana Baditri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà
música

The Beating Souls, Karol Green & Sol Kwaya i Gospelians, al 4t Vidreres Gòspel Festival

vidreres
Cultura

Mor Brian McCardie, actor de sèries com ‘Line of duty’ i ‘Outlander’

castell d’aro

Private Function, The Whiffs i Weird Omen, dissabte al Desemboca

castell d’aro
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit
CÒMIC

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona