Cultura

Gent

El cava, Caprile i Vionnet

Hi va haver un temps en què Freixenet celebrava grans fastos per commemorar l'arribada del seu emblemàtic anunci de les bombolletes que està associat per sempre més a les dates de Nadal. Ara, en plena crisi, les trobades a l'estranger amb grans figures de Hollywood s'han canviat per solidaritat i proximitat, tot i que sempre hi ha algun nom famós lligat a la firma, ja sigui Gemma Mengual o, aquest any, la popular Shakira.

I, mentre això passa, una altra casa de cava catalana potent i de renom decideix promocionar també el seu espot nadalenc. Es tracta de Codorniu, que fa uns dies va celebrar una elegant festa a la Fábrica de Tapices de Madrid per presentar la vinculació de la seva marca estrella, Anna de Codorniu, a l'alta costura. Ho van fer a la ciutat de Lorenzo Caprile, el modista que han triat per confeccionar el vestit que du a l'espot la model Rebeca Miquel. Un nom conegut des que va vestir la infanta Cristina de núvia a Barcelona i també per la seva persistència a encotillar les dones quan van de gala (per exemple, la princesa Letícia). Caprile és amant dels estils del passat i recentment ha inaugurat una exposició de les cotilles antigues que compra arreu perquè creu que són l'essència de la feminitat. Sort que Coco Chanel no el pot sentir.

Fins i tot en l'elecció del teixit que vesteix el Nadal de Codorniu, Caprile s'ha decantat per puntes parisenques amb tradició i pedigrí, procedents dels tallers de Madame Vionnet, la mítica creadora del tall al biaix i del coll hàlter que curiosament va desterrar la cotilla del vestuari femení. El teixit havia estat brodat per Albert Lesage, propietari des del 1924 de la casa de brodats més famosa del món, que va treballar anys per a Vionnet en exclusiva.

Sense el preciosisme de Lesage difícilment Elsa Schiaparelli hauria pogut dissenyar les filigranes surrealistes dels seus vestits. El cas que ens ocupa és més eteri. El vestit flueix delicadament en el cos de la model que transita en l'anunci per un palau i un jardí de somni, feliç i enamorada com el dia de la seva boda, el 1659, ho estava Anna de Codorniu de Miquel Raventós. Avui en dia la primera dama de la firma catalana és la coneguda empresària Maria del Mar Raventós, que va exercir d'amfitriona en una vetllada on no van faltar noms coneguts de la societat madrilenya, com María Zurita. Una excel·lent promoció peninsular del cava català, tot i que esperem que el Nadal que ve la cita sigui a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.