Teatre

BARCELONA (Barcelonès)

‘Nadal Superestel'

Jesús a la cova del metro

Jesús va néixer en un pessebre, als afores de Betlem. El Jove Teatre Regina ha recuperat Nadal Superestel, de Ricard Reguant, un muntatge en què l'infant neix a la boca del metro. Els pares són uns immigrants que no deuen generar massa confiança. L'empenta dels responsables del Regina ha permès recuperar una obra que es va deixar de representar el 2004. Són 14 actors els que pugen a escena per cantar, ballar i interpretar uns personatges que recorden els dels clàssics Pastorets, tot i que passats pel sedàs musical i dramatúrgic del segle XXI.

També l'Almeria Teatre presenta una peça que s'inspira en les tradicions nadalenques, realitzat per una companyia d'actors professionals. Un Nadal de Pastorets és un text de Marc Rosich, que insisteix en una peça de teatre familiar amb regust nadalenc. L'obra, que està dirigida per l'actor Jordi Andújar (també hi intervé), també fa olor dels personatges clàssics, però aquest cop, més que representar el naixement de Jesús i la voluntat dels dimonis d'exterminar-lo, es deixa entretenir a la recerca d'un ramat que s'ha escampat i que ajuda a parlar de les tradicions nadalenques que es fan ja sense conèixer prou bé el sentit de cada acció. El dimoni troba uns pastorets imprevisibles.

Fins al 5 de gener. Jove Teatre Regina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència