El músic reusenc De Duende presenta el seu primer disc, «A base de trapicheos»

El cantant fusiona la rumba amb altres estils musicals

L'any que ha transcorregut entre la gravació i la presentació del disc ha servit a De Duende per rodar-se en els directes i per comprovar com rebia el públic A base de trapicheos. Amb la seva banda, ha fet alguns concerts a Reus, i també en altres localitats, com Vinaròs o la Selva del Camp, on va fer de teloner de Melendi en l'actuació que l'asturià va fer al municipi del Baix Camp l'abril de l'any passat. Fins i tot va tenir l'oportunitat de presentar el disc a Manolo García en el concert que l'excomponent d'El Último de la Fila va fer el 29 de juny a Reus, per la festa major de la ciutat. I és que l'únic tema no propi que interpreta De Duende al disc és Querida Milagros, una de les cançons més conegudes d'El Último de la Fila: «Li va agradar molt, tot i que ens va fer notar que la cançó no era d'ell, sinó de Quimi Portet. I ens va demanar que féssim arribar el disc al Quimi.» Manolo García, El Último de la Fila i Los Burros (precedent de la banda de García i Portet) van ser els músics i la música amb què va créixer Carlos Chavero, que confessa que la seva banda sonora és Estopa, amb la qual cosa ja queda tot dit sobre l'estil de la música que compon i interpreta el reusenc. Sabina, Melendi, Marea, Los Rodríguez i Extremoduro són altres referències del músic, que va néixer a Reus l'any 1985 i ha viscut la major part de la seva vida al barri de Sant Josep Obrer. Va créixer envoltat, per tant, de molts aficionats al flamenc. Un amic del seu pare li va regalar un dia una guitarra i amb els rudiments de solfeig que havia après («no he destacat mai en els estudis, m'avorrien», confessa) i amb molta oïda i intuïció va començar a compondre. El primer resultat és aquest disc, que ha dirigit Javier Lozano, productor de grups i músics de trajectòria internacional com Mecano, Alejandro Sanz i Ricky Martin. El disc sorprèn per la seva bona factura, a l'igual que la dels dos videoclips que De Duende ha gravat per promocionar el disc, i que són Como un bandolero i A base de trapicheos. Aquesta última cançó és el primer single amb què es promociona el treball.

Carlos Chavero ha procurat fer un disc variat, que no sigui monòton, i per això ha introduït també alguna balada i un tango argentí «a l'estil de Gardel», que és la cançó Entre huesos y al amanecer. Les lletres són molt urbanes i reflecteixen pensaments i situacions pròpies o alienes. Des de molt jovenet, ha tingut afició per escriure, «versos, sobretot».

El músic està buscant ara distribuïdor per al seu disc, una feina àrdua vistos els temps difícils que corren per a la música. No obstant això, el treball de De Duende està a l'abast del públic a través de les descàrregues a feelnoise.com o demanant-lo al mateix web del cantant, deduende.com. Chavero està molt content i emocionat del disc, que espera que no sigui l'últim. «La meva il·lusió és que un dia la música pugui ser el meu ofici. De moment, treballo a l'obra, fent de paleta, i que continuï també aquesta feina, vist com està tot per la crisi».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI