cultura

En Carolino serà a Espolla

Josep Casadevall ‘Carolino' serà el convidat de la Trobada de Cantadors

El dissabte 15 de gener Espolla tornarà a ser la capital del cant improvisat o glosat en català

Josep Casadevall, en Carolino, serà el cantador convidat de la 9a Trobada de Cantadors d'Espolla, que tindrà lloc el dissabte 15 de gener en aquesta població de l'Alt Empordà, convertida ja en un referent del cant improvisat o glosa, amb tota una sèrie d'activitats que culminen a la nit amb la cantada col·lectiva i la final del combat per la corona del Rei de les Nyacres. En l'edició anterior va aconseguir aquesta distinció per les seves habilitats com a improvisador el barceloní Ferriol Macip, que va arrabassar la corona a Francesc Ribera Titot (Brams, Mesclat, Aramateix) en una emocionant final. La Trobada de Cantadors l'organitza l'Associació Cultural la Fraternal d'Espolla i Cor de Carxofa, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Espolla.

La trobada, que es portarà a terme a la sala de la Fraternal, començarà a les dues del migdia amb un dinar reservat als participants dels tallers que tindran lloc a partir de les quatre de la tarda: un taller de corrandes de Folgueroles, a càrrec d'en Carolino, i paral·lelament un taller d'iniciació al glosat. A dos quarts de sis de la tarda començarà l'assemblea de Cor de Carxofa, una associació de foment del glosat en català, “entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia”. És a dir, una versió tradicional i nostrada del hip-hop.

A les set de la tarda tindrà lloc l'eliminatòria prèvia per al combat d'elecció del Rei de les Nyacres, i de nou a deu hi haurà un sopar amb els participants en els tallers i els cantadors. Serà a partir de les deu de la nit quan començarà la gran vetllada amb l'actuació d'en Carolino, la cantada col·lectiva de jotes, garrotins, corrandes, nyacres, etcètera, i el combat d'entronització del Rei de les Nyacres, en què el guanyador tindrà com a premi una bóta de garnatxa signada per tots els participants en el combat.

En Carolino és un corrandista molt popular i ha donat nom a una de les melodies més conegudes sobre les quals s'improvisa: les corrandes d'en Carolino o de Folgueroles (Osona), d'on és originari.

Per participar en els tallers s'ha de fer la preinscripció abans del 7 de gener. El preu de cada taller, amb dinar i sopar inclosos, és de 30 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA