cultura

cultura

Palafolls aterra a Barcelona com a territori singular

El municipi exposa en una mostra al Centre d'Art Santa Mònica el gran procés de canvi viscut en els últims anys i la seva seriosa aposta per una línia cultural controvertida i crítica

Palafolls ha fet la maleta amb aquells elements que l'han convertit en un municipi “diferent” i amb ells viatjarà fins a Barcelona per mostrar-los en l'exposició Palafolls, territori crític. “Es tracta d'una oportunitat única per promocionar la població en un marc cultural com és el Centre d'Art Santa Mònica”, considera l'artífex de la iniciativa i responsable tècnic de l'àrea de Cultura, Antoni Selvaggi. L'exposició efímera, perquè tan sols durarà una setmana, permetrà al visitant trobar-hi des dels elements del mobiliari urbà carregats de simbolisme com les papereres ou o els arbres de metall, fins a les pancartes gegantines que reclamen la implicació de la ciutadania recuperant l'esperit de la República o els edificis signats per mà d'artista –el Palauet d'Isozaki o la biblioteca d'Enric Miralles– que més d'un ha criticat d'excessius en un poble que no arriba als 9.000 habitants.

A aquest material més físic cal afegir aquell destinat a esvalotar les ànimes més acomodades, com són els missatges de reflexió laics reconvertits en llums nadalenques, les trobades poètiques amb noms destacats de la cultura catalana o els pregons de festa major en format lipdub. “Palafolls ha tingut un gran avantatge vers els seus veïns. Aquell que prové del fet que com que tot estava per fer, tot era possible”, avança l'alcalde, Valentí Agustí (PSC), que afegeix “al municipi preval per sempre la constància de fer urbanitat i civisme a la ciutat, solidari entre aquells que comparteixen territori”.

Antoni Selvaggi apunta que l'exposició “no té cap cost pel municipi, a excepció del trasllat dels elements per a la mostra”. “El nostre projecte cultural busca la complicitat dels veïns, perquè és l'única manera perquè aquest projecte sobrevisqui i es mantingui com a patrimoni de tots”, diu. Es podrà comprovar del 25 al 30 de gener.

LA DATA

25
de gener
és la data d'inauguració de la mostra ‘Palafolls, territori crític' a l'Espai Balcó del Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.