Cultura

Crítica

circ

Discutible Montecarlo

Dimarts, el degà mundial dels festivals de circ celebrava la gala de lliurament de premis. Entre 200 artistes, Clown d'Or per a l'ensinistrador italià Flavio Togni i el pallasso nord-americà Bello Nock. Els criteris del jurat continuen sent un misteri.

Pel què fa als números d'equilibri, el rus Roman Kapersky va presentar equilibris sobre quatre bastons. Muntats sobre dos rails arquejats, els bastons es poden desplaçar per oferir figures noves i sorprenents, com un espagat entre bastó i bastó. Original, d'acurada posada en pista i delicadament coreografiat sobre un blues, es mereixia alguna cosa més que un Clown de Bronze.

També Clown de Bronze per al mans a mans dels dos germans italians Royal Brothers. Un número ben construït, amb tres llargues seqüències molt ben lligades i amb proeses com un equilibri mà a mà en què el base fa una rotació completa sobre si mateix.

Les acròbates xineses sobre bicicleta Dalian van rebre un Clown de Plata per un número simplement correcte. Els funàmbuls alemanys Weisheit van presentar un número clàssic però brillant que es va haver de conformar amb una Menció Especial del Jurat. Els Strangers (circ Nikulin de Moscou) també es van haver de conformar amb el premi Europa Park per l'agosarat número de perxa portada que il·lustra aquesta pàgina.

La tropa xinesa Flag Circus/Jiangxi construeix arquitectures humanes com una piràmide en què dues bases en equilibri de puntes sobre unes bombetes enceses sostenen damunt les espatlles una tercera artista també en equilibri de puntes, que, amb el front, en sosté una quarta en equilibri sobre una sola punta. Construccions imaginatives, deslluïdes per una estètica carrinclona i l'aprofitament excessiu del cable de seguretat. Clown de Plata.

Pel que fa a números acrobàtics, l'espectacular acròbata aeri brasiler Super Silva puja per una corda inclinada fins a la cúpula de la carpa, fa l'home mosca enfilant els peus en unes bagues i acaba llançant-se des d'un trapezi en gran balanç a un altre de fix que atrapa amb les cames. Risc extrem, sense xarxa ni cable de seguretat, que només va rebre el premi del Gran Circ d'Estat de Sant Petersburg i el del Rosgoscirk. Clown de Bronze per a les impressionants acrobàcies a l'estora elàstica de la tropa Khubaev (circ Bolxoi de Moscou). Un exemple: llarga tanda de flic-flacs rematada amb un triple mortal agrupat. Clown de Plata per als trapezistes volants White Birds (circ Nikulin de Moscou), amb un netíssim triple mortal planxat però amb algunes dificultats en les tornades a la banqueta.

Formada a l'escola de circ del Quebec, Valerie Inertie va presentar un número de roda Cyr molt ben seqüenciat, magníficament musicat i coreografiat que, interpretat amb ànima i talent, es va endur un dels quatre Clowns de Plata.

35è Festival de Circ de Montecarlo
Carpa de Fontvielle. Del 20 al 30 de gener


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
saló

El Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes