cultura

societat

‘Els segadors' més fusionats, a Arenys de Munt

Estrenen una nova versió de l'himne de Catalunya amb ritmes de tango, ‘candombe', milonga i murga

Són moltes les versions que s'han fet de l'himne nacional de Catalunya, però dissabte se'n va estrenar una altra de ben original: Els segadors al ritme de la música popular del Riu de la Plata. El tango és segurament el gènere més conegut i internacional d'aquesta regió situada entre dues riberes, la de Buenos Aires i la de Montevideo, però n'hi ha més. La nova interpretació comença precisament amb aquest ritme universal, però continua amb altres com ara la milonga, el candombe o la murga. Els encarregats d'interpretar la peça van ser l'artista argentí Claudio Céssar i el grup la Yunta Rioplatense durant un concert que van oferir dissabte a la nit al Centre Moral d'Arenys de Munt. “És un homenatge a la nació catalana, que ens ha acollit i que ens ha tractat tan bé que hem fet nostra”, va explicar el cantant. El públic va quedar satisfet i més enllà d'una provocació, els pocs espectadors que es van aplegar al teatre van reconèixer el respecte amb què s'havia interpretat l'himne nacional i el van ovacionar. Tant que alguns van acabar aplaudint dempeus, entre ells el batlle del poble, Carles Móra, que no va voler perdre's l'espectacle.

L'impulsor de donar a conèixer aquesta versió és el Casal Argentí de Barcelona i segons va explicar el president de l'entitat, Diego Arcos, s'ha volgut estrenar expressament a Arenys de Munt, el primer municipi que va fer una consulta popular sobre la independència de Catalunya. “Com va passar fa 200 anys a l'Argentina, nosaltres també apostem per una Catalunya independent en la qual nosaltres serem ciutadans”, va afegir-hi el president, que també va destacar que la gosadia d'encarregar a Claudio Céssar una versió completament nova d'Els segadors respon a la necessitat d'exhibir “la cultura de la nova Catalunya”.

L'espectacle, que farà gira per altres ciutats del país, es basa en un repertori que es titula Mis dos orillas i que combina relats, històries i cançons de tots els gèneres musicals del Riu de la Plata, des dels tangos més coneguts de Carlos Gardel als ritmes carnavalescos de les murgues o els sons del candombe que van portar els esclaus de l'Àfrica. Però Els segadors no és l'única picada d'ullet que es fa a Catalunya, ja que durant el concert també s'interpreta la popular cançó Paraules d'amor de Serrat unida musicalment amb un dels tangos més coneguts de Gardel: El día que me quieras.

LA FRASE

És un homenatge a la nació catalana, que ens ha acollit i que ens ha tractat tan bé que hem fet nostra
Claudio Céssar
cantant

LA FRASE

Nosaltres apostem per una Catalunya independent en la qual nosaltres serem ciutadans
Diego Arcos
president del casal argentí de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona
Ferran Palau
El músic de Collbató presenta disc i curtmetratge

“Sense idees boges, el país, culturalment, no avançaria”

Barcelona
Art

Patricio Reig indaga a La Mercè en la dialèctica de la mirada

Girona
Crítica

Passió per l’òpera