Cultura

Crítica

rock

Música inèdita

Nova és el projecte actual del veterà Jordi Batiste. Un trio de power rock que es completa amb el guitarrista Jesús Molina i el seu fill Marcel Batiste a la bateria. Capricis de la indústria, presentaven un disc que encara no ha vist la llum. És a dir, aquest concert significava el primer contacte públic d'un grapat de nou peces inèdites de marcat caràcter elèctric, en el que es pot entendre com el retorn de Batiste a la música progressiva quatre dècades després de l'experiència viscuda amb Màquina.

En directe sonen potents, potser encara una mica desajustats. Batiste, el gran, treu petroli del baix i l'eleva a la categoria d'instrument solista. També qui es mostra en plena forma és Jesús Molina, oferint uns solos de guitarra que desperten els morts. Però malgrat aquest ofici que atresoren, el resultat en peces com ara Verge del Carme o Nous cants de llibertat és un so distant i fred. És possible que això sigui per tocar a l'hora del berenar, un horari de diumenge més adient per a un públic adolescent que per al personal granadet que mig omplia la sala.

Enmig de les composicions per estrenar, el trio va incloure altres cançons de diverses èpoques de la trajectòria de Jordi Batiste. La Cançó del noi dels cabells llargs, d'Els Tres Tambors, o El noi i la cançó, de l'etapa en què formava duet amb Ia Clua, una de les peces, per no dir la que més, que més punts de cohesió té amb aquesta nou projecte de rock alternatiu. Radioaktivitat i Oh, dona, dos talls del seu àlbum en solitari Fotofòbia, van completar el repertori de l'actuació del trio, liderat per un Jordi Batiste que segueix fidel al seu esperit lliure i a qui no li costa gens ni mica navegar contracorrent.

Nova
16è Festival BarnaSants
Luz de Gas, 27 de febrer


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA