L'ADAC premia Nemesi Solà i l'empresa La Selva de Campllong

L'entitat lliurarà divendres vinent els guardons de normalització lingüística

Després del parèntesi de l'any passat, en què l'Ateneu d'Acció Cultural no va convocar el premi de normalització per reformar-lo, l'ADAC recupera aquest any l'acte més destacat del seu cicle anual, amb la novetat dels dos premis atorgats al millor article i a la millor carta sobre llengua publicats a El Punt durant el 2008. En aquesta convocatòria, els organitzadors han reunit un total de 32 cartes i 12 articles, i els guanyadors han estat aquests: pel que fa a l'article, «Carta oberta a Mario Vargas Llosa», de Toni Strubell, publicat el 10 de juliol passat; i la carta guardonada és «Vexació lingüística», de Josep Barberà (Benicarló), publicada el 18 de maig passat.

Pel que fa als altres dos premis de normalització, el personal es lliurarà a Nemesi Solà, incansable lluitador pels drets nacionals, culturals i lingüístics de Catalunya, que a finals dels seixanta va participar en el segrest de la imatge de la Mare de Déu de Núria quan era a punt ser coronada pel franquisme.

Empresa modèlica

El premi de normalització lingüística en el món de l'empresa reconeixerà la gran sensibilitat que sempre ha demostrat l'empresa de xarcuteria La Selva, que dirigeix la família Albertí a Campllong, en temes com ara l'etiquetatge dels productes en català o la immersió lingüística dels treballadors nouvinguts.

L'acte de divendres vinent serà conduït per Mateu Ciurana i l'obrirà el president de l'ADAC, Jordi Terol. També s'hi donarà a conèixer el premi Francesc Ferrer i Jaume Sobrequés hi intervindrà com a membre del jurat. Encara queden tiquets (30 euros) pel sopar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona