Cultura

Crítica

clàssica

Estrena de Miquel Roger

L'al·licient del tercer concert d'aquesta temporada del Quartet Casals a l'Auditori, a part de la seva solvència en Beethoven i Xostakovitx, era que incorporaven una estrena absoluta del compositor Miquel Roger (1954). Va ser una delícia. El Quartet Casals, a qui estava dedicada la peça, s'ho va prendre molt seriosament i en va fer una autèntica obra d'art. És el quartet núm. 6 del compositor que se subtitula in memoriam i va dedicat “a tots aquells pobles i cultures silenciats per imposició dels poderosos”. En una pantalla s'hi projectaven els títols de cadascun dels moviments que no coincidien amb els detallats al programa; així, el primer anunciat com L'alçament es projectava com L'esbalaïment. Costava lligar els títols amb la música que s'interpretava, a la qual potser no calien crosses literàries per ser entesa. El concert es va iniciar amb el Quartet op. 32 núm. 5 de Luigi Boccherini, que ens va semblar una mica fora d'estil, quasi expressionista. En canvi, el darrer quartet de Beethoven, el núm. 16 op. 135, va lliscar treballat i preciosista. Va cloure la sessió el bellíssim i contingut Quartet núm. 4, op. 83 de Dmitri Xostakovitx, absolutament convincent.

El dia abans, en el cicle de piano i de Joventuts Musicals, a la mateixa sala, vam poder sentir dues de les tres peces que va tocar una pianista remarcable, Judith Jáuregui (1985). Un Brahms excel·lent, les Fantasies per a piano, op. 116, i les més àrides Fantasiestücke, op. 12 de Robert Schumann, compositor al qual ha dedicat tot un disc amb unes delicioses Papillons. Va tenir la gentilesa d'oferir com a primera propina un tema de Frederic Mompou, Jeunes filles au jardin, exquisit.

Quartet Casals
Temporada de Cambra
Sala Oriol Martorell de l'Auditori (Barcelona), 17 de març


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona