Cultura

Crítica

clàssica

Pueyo i Homs

És extraordinari el poder de convocatòria que ha assolit la Banda Municipal de Barcelona. Van quasi omplir la Sala Pau Casals amb dues adaptacions per a banda de fragments de dues òperes de Puccini, una de Rimski-Kórsakov i un moviment simfònic per a banda, Percepció, de Salvador Pueyo. És una obra rodona, que enllaça els seus 12 minuts amb una cohesió remarcable. És la percepció dolguda de la realitat per part d'un esperit sensible i realment impacta i fa reflexionar. Després d'una fina adaptació de fragments de La Bohème pel que fou director de la banda ara fa més de cent anys, Celestí Sadurní, l'espectacle esclatà en una adaptació de la Turandot.

L'estrena pòstuma dels Dos moviments per a violoncel sol, de Joaquim Homs (1906-2003), va ser per a un públic compromès. De mans de Marc Renau vam poder copsar totes les possibilitats de l'obra més aconseguides en el Vivace que en un Moderato manifestament perfectible. Vam poder gaudir del pianista Santiago Barro; unes obres d'un autor poc interpretat com és Xavier Gols (1902-1938); del clarinetista Joan Pere Gil de Ocultas geometrías; una interessant obra d'Alejandro Civilotti; d'ambdós intèrprets, una obra amable de Jordi Vilaprinyó, Recitatiu,Encanteri i Swing; del pianista i el violoncel·lista una agradable obra del pare Massana (1890-1966), i el trio al complet de les Variacions In Memoriam Edwin P.Hubble, de Josep Soler.

Banda Municipal de BCN i Trio Josep Soler
L'Auditori (27 de març) i Sala Mompou de la SGAE (29 de març)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA