cultura

La processó de Verges, renovada

Lluís Llach avala un text actualitzat de l'obra, editat per la col·lecció Josep Pla

Una de les claus perquè la processó de Verges, declarada festa patrimonial d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya, hagi perviscut tants anys són les constants reformes que li han permès adaptar-se als temps i a totes les circumstàncies. És així que, contínuament, s'han realitzat diverses revisions i la posada al dia de diversos aspectes de la processó sense que per això perdi el seu senyal d'identitat més emblemàtic. Sense anar més lluny, la darrera intervenció s'ha basat a actualitzar els textos que omplen de contingut aquesta manifestació teatral d'arrel popular, a través d'una edició acurada que, a part de revisar-ne el llenguatge, n'ha restaurat la versificació, que el temps i l'ús havien deteriorat.

Ahir al vespre, precisament, va tenir lloc a l'església parroquial de Verges l'acte de presentació del llibre La processó de Verges, editat per la Diputació de Girona dins la col·lecció Josep Pla, amb la presència de les autoritats locals, el director de la processó, Lluís Llach, i el coeditor i autor de l'estudi introductori, Jordi Roca.

Aquest llibre presenta un text actual, partint de la reforma de 1952, que recull les aportacions fetes fins avui dia i que s'integra en la proposta de renovació empresa per Lluís Llach en la direcció de la processó des de fa dos anys.

Per Jordi Roca, la present publicació no pretén ser definitiva ni tallar l'evolució natural de la processó i remarca: “L'objectiu ha estat fer possible que la tradició s'adapti bé al present i encari el futur amb la garantia de ser valorada en positiu pels vergelitans i per la resta del país.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona