cultura

CULTURA

Cervera estrena el Festival de Pasqua en diferents escenaris

Cervera, una ciutat amb gran tradició musical, fa enguany un pas endavant per promocionar la música clàssica i posar un peu ben ferm en el calendari de festivals catalans. El primer Festival de Pasqua comença dijous vinent i s'allargarà fins a diumenge. “A qui li agradi la música clàssica, disposarà de concerts, tallers, conferències i altres actes paral·lels tota la Setmana Santa”, ha remcat l'alcalde, Joan Valldaura. El consistori ha apostat per fer-ho durant aquestes vacances, perquè els visitants puguin gaudir dels paisatges d'una de les millors èpoques per visitar la Segarra i per evitar la competència amb la resta de festivals catalans, a l'estiu.

El concert inaugural serà a càrrec de l'Orquestra de Cambra de Cervera, la Julià Carbonell de les Terres de Lleida i el pianista Douglas Riva que, sota la direcció de Xavier Puig, interpretaran Granados, Cervelló i Rodríguez-Picó al Paranimf de la Universitat. La jornada acabarà al Pub Noctàmbul que, com altres nits del festival, oferirà música clàssica.

L'endemà el plat fort és el Quartet Casals i Alba Ventura, amb peces d'Albéniz, Beethoven i Granados. Dissabte, Granados -el protagonista d'enguany- tornarà a ser revisat pel pianista Albert Guinovart. El diumenge és el dia del cant, amb la Coral de Cervera i el Cor Madrigal.

En paral·lel, hi ha una mostra de videoclàssics, taules rodones sobre el patrimoni musical català i el moment de la clàssica al nostre país, i tallers, com el de Quim Altés de sonoritats amb bols de quars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.