Cultura

Crítica

rock

Fornada irritant

Al final
del concert, Joe Crepúsculo va sortir a fer cors amb Tarántula

Als anys 80, dins l'anomenada movida madrilenya va aparèixer un corrent provocatiu anomenant hornadas irritantes amb grups com ara Glutamato Ye-Ye, Sindicato Malone i Derribos Arias que unien forces contra grups de pop als quals consideraven bavosos. Extrapolant-lo en temps i espai, podríem dir que grups com ara Tarántula i Manos de Topo, cadascun amb les seves característiques, podrien considerar-se també com els exemples més irritants dins l'escena de Barcelona. Tarántula juguen al paper de buscabregues, amb una certa tendència rockera que crida l'atenció enmig de tant pop indie. Manos de Topo són figues d'un altre paner, la veu de ploramiques de Miguel Ángel Blanca pot atacar directament el sistema nerviós central o fascinar. I un cop es supera aquest peatge el grup mostra brillants retrats de cors trencats a base de mastegots.

Totes dues bandes han unit forces a Momento único, un maxi compartit amb dues cançons per cap i amb 500 exemplars editats en vinil. A l'Apolo, Tarántula van mostrar un engreixat directe amb una formació que ja no disposa de Joe Crepúsculo per als directes, tot i que al final de la seva actuació va sortir a fer cors. Durant l'actuació de Manos de Topo, va sorprendre l'àmplia presència femenina entre el públic (una mitja entrada de la pista) per a un grup que ha estat titllat de misogin per les seves lletres. Quatre nois que ningú voldria de companys de pis i una noia (Sara Fontán) al violí que van acabar convidant els seus companys de cartell en una proposta que hagués necessitat crear més sinergies per aconseguir crear el moment únic i memorable que molts esperaven.

Manos de Topo i Tarántula
22è Festival de Guitarra
Sala Apolo (Barcelona), 5 de maig


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Kike Maíllo
Director de cinema

“Quan l’èxit no neix del talent, és efímer i buit”

Barcelona
Festival de canes

Els deliris de grandesa de Coppola

canes
Estrenes de cinema

Belén Rueda, una dura entrenadora de gimnàstica rítmica que es col·lapsa

barcelona
François Cluzet i Thomas Lilti
Protagonista i director de ‘Los buenos profesores’

“Els actors i directors cuidem l’estat d’ànim de la gent”

Donostia

El jove jazz català conquereix Nova York i Amsterdam

Girona
Eugènia Broggi
Fundadora de l'editorial L’Altra

“Les editorials independents som molt dependents dels bancs i això és una cosa bona”

barcelona
comèdia romàntica

Meg Ryan i David Duchovny, l’escalf d’un antic amor

cinema / drama

Calma tensa en família amb ‘Un sol radiant’

cinema / drama

‘Calladita’ amb la promesa de condicions millors