cultura

L'imponent i el senzill

La restauració del paratge Tudela Culip, la nova seu de la Generalitat i una reforma a Can Barris de Maçanet de Cabrenys guanyen els Premis d'Arquitectura

La intervenció per recuperar l'espai del Club Med també rep el premi Jurat de la Cultura

La imponència de la intervenció a l'illa de l'antic hospital de Santa Caterina per convertir-la en la seu dels serveis administratius de la Generalitat de Catalunya a Girona, un projecte a càrrec dels arquitectes Josep Fuses i Joan Maria Viader, contrasta amb la relativa senzillesa de concepte de l'actuació reparadora al paratge de Tudela Culip, al cap de Creus, durant un temps més conegut com a Club Méditerranée, a càrrec de Martí Franch (arquitecte del paisatge) i els mestres d'obres Ardèvol i Associats, i amb la intervenció feta a Maçanet de Cabrenys, en la pavimentació de la pujada de Can Barris, a càrrec dels arquitectes Lluís Rodeja i Lídia Parada. Aquests tres projectes van ser proclamats ahir, al Col·legi d'Arquitectes de Girona, guanyadors dels Premis d'Arquitectura de la demarcació, en un acte en què dialogaran l'arquitecta Carme Pinós i l'historiador i crític d'art Daniel Giralt-Miracle.

El jurat, format per Carme Pinós com a presidenta, i els també arquitectes Ramon M. Puig, Carlos Puente i Jaume Blancafort, amb una trajectòria contrastada, van triar l'edifici de la nova seu de la Generalitat per “haver afrontat amb èxit el veïnatge i l'articulació respecte de l'arquitectura preexistent de l'antic hospital, el qual és objecte d'una acurada restauració i especialment d'una rehabilitació que l'allibera d'afegits estranys”. Pel que fa a la intervenció al paratge de Tudela Culip, “l'exercici de modèstia del projecte resulta exemplar [...]. Es converteix en paradigma d'una possible via d'actuació a la castigada costa del Mediterrani”. Aquesta actuació també ha estat designada amb el premi Jurat de la Cultura, ex aequo amb el projecte del parc de les Aigües i la urbanització d'un nou barri a Figueres, a càrrec dels arquitectes Michele Orliac i Miquel Batlle. El jurat d'aquest premi el formen professionals del món de la comunicació i la gestió cultural de la demarcació.

Pel que fa a l'actuació a la pujada de Can Barris, a Maçanet de Cabrenys, el jurat diu que valora “la delicadesa i l'enginy de la solució adoptada”, amb una mínima intervenció, en què s'incorpora el so de l'aigua per tal de configurar l'espai, de manera que es converteix el lloc “en un petit poema”.

Les mencions especials del jurat s'han assignat a un dels muntatges de Girona, el Girona, Temps de Flors; a la rehabilitació de l'accés i l'ascensor d'un habitatge a Girona, i a la construcció d'un habitatge unifamiliar i annex a Pontós.

La demarcació de Girona del COAC, a més, també va presentar ahir l'actualització del lloc web que recopila tota la informació que han generat les catorze edicions que s'han celebrat dels Premis d'Arquitectura de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona