cultura

Cantata i ‘suite' del Gironès

L'Escola Municipal del Gironès ofereix avui un doble concert de final de curs

Arriba el final de curs i què millor que celebrar-ho amb un concert. O dos, com és el cas de l'Escola Municipal del Gironès (EMG), que aquest any ha dividit el tradicional concert que tindrà lloc a la sala simfònica de l'Auditori de Girona en dues sessions: l'una al migdia (12.00 h) i l'altra a la tarda (18.30 h). El motiu? la doble presentació de dos projectes ambiciosos que han fructificat alhora, com són una cantata i una suite.

Primerament, en el primer concert es presentarà el conte Anem a fer migdiada! Cantata per a una tarda d'estiu, una obra que estrenarà conjuntament la Jove Orquestra del Gironès (JOG) i l'alumnat de l'EMG, que la cantarà. Es tracta d'una composició musical d'Ultano Gómez, amb text d'Albert Riera, il·lustració de Montse Mayol, que es converteix en la primera publicació editada per l'EMG i la JOG. La cantata és un text musicat que endinsa el lector en una bonica narració entre un nét i una àvia estructurada en cinc peces (cinc contes) en el marc dels cinc continents del planeta. El llibre, que s'ha posat a la venda, tant funciona com un text per ser llegit o com una composició per ser cantada, al gust del lector.

El somni fet realitat

A la tarda, els espectadors tindran un altre regal per a les oïdes amb l'estrena de l'obra Suite Gironès. Serà un concert a càrrec de la Jove Orquestra del Gironès, l'Escola de Cobla i Tradicional del Gironès i l'alumnat, amb una actuació prèvia de l'Escola de Guitarres del Gironès. En paraules del vicepresident de l'EMG, Albert Riera, l'obra, recollida en CD, “s'ha convertit en el somni més ambiciós de l'EMG, materialitzat per la JOG, fruit del treball rigorós de compositors de les nostres contrades”. Deu peces conformen aquesta suite, en la qual han participat diversos compositors de les comarques gironines, i ha estat escrita amb la voluntat d'ampliar el repertori musical per a aquests tipus de formacions i amb el desig explícit d'“estimular la creació musical dins el territori”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona