cultura

Luis XV contra Fórmula V

‘Guateques' dels anys 60 a Sant Feliu de Guíxols i Sant Feliu de Pallerols

L'Associació d'Amics de la Música dels Anys 60 de Sant Feliu de Guíxols i l'associació garrotxina Fent Amics Nostàlgics dels Seixanta (FANS) són les dues entitats més importants que funcionen actualment a les comarques gironines per recordar i preservar tot allò que tingui a veure amb la música dels anys seixanta. Curiosament, les dues entitats celebren avui dues festes importants en els seus respectius calendaris anuals d'activitats: l'Associació d'Amics de la Música dels Anys 60 (AAMA60) celebra avui un dels seus tradicionals guateques a la sala de ball Las Vegas de Sant Feliu de Guíxols (23 h, 15 euros, amb una consumició), amb l'actuació del grup maresmenc Luis XV, una banda formada el 1968, en plena època psicodèlica, per diversos músics, alguns dels quals també van formar part de la segona etapa de Lone Star i d'altres grups com ara Los No. Luis XV, que en menys de dos anys va oferir 267 concerts a tot l'Estat espanyol –incloses 50 actuacions en diverses sales madrilenyes– va aconseguir força repercussió i bones crítiques per part de comentaristes de l'època com ara José María Íñigo. Actualment, el grup s'ha reconstruït amb quatre membres de la formació inicial, Jaume Rivera (guitarra), Josep Ma. Trigo (bateria), Santi Fradera (teclats) i Martí Rossell (baix), més un trio de vent i dues vocalistes. Avui també compartiran escenari a Las Vegas amb els graciencs Eurogrup.

Eva María, a la Garrotxa

D'altra banda, l'associació FANS organitza aquesta nit a la plaça de Ca les Hermanes de Sant Feliu de Pallerols la 5a Festa dels Anys Seixanta, que a partir de les 10 de la nit inclourà les actuacions dels olotins Els Corbs Negres i Fórmula V, un grup madrileny que entre el 1968 i el 1974 va assolir èxits tan importants com ara Cuéntame, Eva María i La fiesta de Blas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA