cultura

Música rere els murs

Disset concertistes s'aplegaran en l'onzena edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes, que començarà demà

El pianista alemany Christoph Soldan serà l'encarregat d'inaugurar demà el Festival de Música de Sant Pere de Rodes, que arriba a la seva onzena edició, amb la interpretació de Les quatre balades de Chopin. Valorat especialment per la seva capacitat commovedora, el prestigiós músic oferirà al públic assistent un recital d'aquestes obres inspirades en poemes d'Adam Mickiewicz, amic del compositor, després de tocar peces de Schumann durant la primera part del concert.

Aquest, però, només serà l'aperitiu d'aquest festival organitzat per Opus Artis, que té lloc al monestir de Sant Pere de Rodes i que clourà a final d'agost. Al concert inaugural el seguiran dos més al llarg del juliol, el primer a càrrec de la violoncel·lista canadenca d'origen búlgar Velitchka Yotcheva i del pianista francès Patrice Laré (24 de juliol) i el segon amb el violinista polonès Tomasz Tomaszevski i la pianista russa Elena Nogaeva (31 de juliol).

Pel que fa a l'agost, el monestir serà l'escenari de vuit concerts més. En el primer, de commemoració del 200 aniversari de Liszt, s'homenatjarà el compositor amb una selecció de peces a càrrec de la pianista, organista i clavicembalista Andrea Trovato (3 d'agost). A continuació, el violinista turc Cihat Askin i el pianista alemany Frank Wasser oferiran un concert amb repertori de Händel, Beethoven i Chopin (7 d'agost). També obres de Beethoven i Chopin protagonitzaran el següent recital, a càrrec de la pianista croata Ivan M. Vidovic (10 d'agost). El solista de flauta travessera Claudi Alemany i el pianista Michel Wagemans aproparan el públic a Mozart, Schubert i Doppler (14 d'agost), i el pianista Christoph Ewers ho farà amb Mozart, Chopin i Liszt (17 d'agost).

El duet gironí Carles Lama i Sofia Cabruja, habituals en la programació del festival empordanès, interpretaran composicions de Grieg, Brahms i Rachmaninov (21 d'agost). Completaran l'oferta musical la pianista italiana Manila Santini (24 d'agost) i posteriorment –ja per concloure el festival– el clarinetista Carlos Alves i la pianista Isabella Turso interpretaran obres de Brahms, Debussy i Poulenc (28 d'agost). Tots els concerts tindran lloc a les vuit del vespre a un preu de 20 euros l'entrada. També hi ha la possibilitat de sopar al restaurant del monestir després de cada concert, amb reserva prèvia.

Visites guiades

Per altra banda, i com cada any, s'han organitzat al monestir una sèrie de visites guiades pel seu conjunt monumental. Entre les més destacades hi ha Rere els murs, la visita –ara teatralitzada– per descobrir els escenaris d'aquesta novel·la històrica escrita per Núria Esponellà. No menys original és la que permet fer una visita nocturna per descobrir els sons del monestir, produïts essencialment per la colònia de ratpenats que l'habiten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines