cultura

BAIX EBRE

Faran visitable el jaciment ibèric de l'Assut de Tivenys

La URV i l'Ajuntament signaran un conveni amb l'objectiu d'explotar aquest espai turísticament

El poblat ibèric de l'Assut de Tivenys té possibilitats turístiques. Així ho assegura el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Francesc Xavier Grau, que signarà un conveni amb l'Ajuntament de Tivenys amb l'objectiu de fer visitable el poblat, que ocupa una superfície de 4.000 metres quadrats. La URV va comprar fa un any el jaciment, que va estar habitat entre els segles VII i I abans de Crist. “El lloc ofereix unes vistes espectaculars de l'Ebre, i treballarem amb la Diputació i el Departament de Cultura per promoure-hi el turisme cultural”, va dir Grau, que ahir va visitar per primera vegada el poblat ibèric. Per explotar l'espai turísticament serà necessari millorar-ne l'accés, que ara es fa per un pendent molt pronunciat.

Al marge del potencial turístic del jaciment de l'Assut de Tivenys, la URV té clar que la primera funció és permetre el treball dels investigadors. En aquest sentit, cal destacar que d'aquí a pocs dies acabarà la dotzena campanya d'investigació de la URV al poblat, que enguany s'ha fet amb la col·laboració de la Universitat d'Alger. “Pensàvem que era un jaciment més modern, però hem constatat que és del segle VII abans de Crist”, va explicar el director de les excavacions, Jordi Diloli. Les dimensions de les estructures que encara es conserven, amb parets de fins a cinc metres d'altura, facilitaran que els visitants entenguen l'espai. Mentre que les primeres campanyes les investigacions es van centrar en el sistema defensiu del poblat, ara s'estudien els habitatges, que eren de dos pisos i tenien uns 15 metres quadrats.

LA XIFRA

4.000
metres quadrats
és la superfície que té el poblat ibèric de l'Assut de Tivenys, ocupat des del segle VII aC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA