cultura

La Jove Orquestra del Micalet homenatja Giner a Sagunt

Es tracta d'un homenatge cultural al mestre Salvador Giner dins de la programació amb motiu del centenari de la mort del mestre

La Jove Orquestra Salvador Giner de la Societat Coral el Micalet ret un homenatge al mestre Giner el dissabte 24 de setembre, amb un concert en l'auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt.

La Jove Orquestra, dirigida per Miquel Juan García, ofereix aquest concert en l'any del centenari de la mort de Salvador Giner amb el títol 'el Micalet recorda a Giner'. És un concert que, d'altra banda, segueix la línia dels realitzats en maig a Torrent, i en juliol al Teatre el Musical del barri valencià del Cabanyal.

Després d'aquest concert, i continuant amb les commemoracions al Mestre Giner, la Jove Orquestra Salvador Giner de la Societat Coral el Micalet oferirà d'altres actuacions als mesos d'octubre i novembre.

Salvador Giner va nàixer a València el 19 de gener de 1832 i va morir el 3 de novembre de 1911. A més d'un gran compositor, va ser una persona que destacava per la seua modèstia i disposició per atendre, ajudar i col·laborar amb tots aquells que treballaven per la música.

En Madrid va deixar una gran empremta musical, representada sobretot per la 'Missa de Réquiem' a quatre veus, cor i orquestra, realitzada amb motiu de la mort de la reina MªMercè d'Orleans. Giner torna a la capital valenciana, en la dècada de 1880, com un dels referents indiscutibles de la música de l'època.

Salvador Giner, que és també un dels referents en la música popular valenciana i el valencià dins el llenguatge de la composició culta, atorgà a la Societat Coral el Micalet el màxim nivell sota el seu mestratge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic