Etiqueten amb textos literaris 5.000 ampolles de la DO Montsant per portar el Priorat al món

«Històries i llocs» és un projecte realitzat pel grup Sans Façon

Històries i llocs és un projecte artístic creat per a difondre arreu del món l'imaginari popular del Priorat. I per això, la millor manera és fer-ho a través del vi de la Denominació d'Origen Montsant, que ja té un bon renom a escala mundial. La iniciativa ha estat impulsada per Priorat Centre d'Art i Idensitat, i realitzada per Sans Façon. Dissabte es va presentar aquesta iniciativa, que barreja la literatura amb el món del vi al celler El Masroig. La seva realització ha estat possible gràcies a la col·laboració d'entitats locals i centres educatius de la comarca.

L'arquitecte francès Charles Blanch i l'artista britànic Tristan Surtees, que formen el col·lectiu Sans Façon, han materialitzat el projecte creant trenta models d'etiquetes, en català i en anglès, que es difondran en 5.000 ampolles de vi de la DO Montsant. Aquest etiquetatge especial, que es farà de manera aleatòria, contindrà una frase anònima: el record d'algú, en relació amb la comarca. Les reflexions han estat recollides en diferents centres educatius i entitats del Priorat.

Dissabte es fa la presentació oficial del projecte a les instal·lacions del celler El Masroig, un dels que hi col·laboren. Tot i això, aquestes ampolles es van començar a vendre a primers de maig, a la Fira de Falset. Els 5.000 exemplars numerats, especialment etiquetats, es distribuiran a tot el món de manera aleatòria, i també inclouen un full plegat on s'explica en què consisteix el projecte, el text dels qual va escrit en català o en anglès, depenent del mercat on s'hagi de distribuir.

El mateix dissabte va tancar l'exposició Èxode, de Jordi Abelló, també situada al celler El Masroig. L'obra del pintor s'inspira en els antics trulls del celler, on les humitats han deixat imatges a les parets.

Concert de l'Orquestra de les Mines

Després de la presentació d'Històries i llocs al celler El Masroig, l'Orquestra de les Mines va oferir dissabte un concert de clarinet, en el qual es va estrenar la peça Mina Eugènia, del compositor Juan Creck. Aquest conjunt està format per músics de totes les edats i provinents de la demarcació de Tarragona. Sota aquest nom es restitueixen les antigues orquestres de les mines d'alguns pobles del Priorat, actualitzant-ne el concepte, les funcions i l'objectiu. L'orquestra encarrega a diversos compositors experimentals que els facin obres específiques, que van estrenant a mesura que els autors les enllesteixen. Es tracta d'una mecànica que s'anomena work-in-progres (treball en progrés). La iniciativa pretén propiciar la composició de peces sonores d'autors contemporanis experimentals, i vehicular la seva assimilació i interpretació, de manera que els components de l'orquestra, que actualment són una vintena, puguin assajar-les i executar-les públicament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona