cultura

Morella prepara les obres de restauració de la Torre de la Font Vella

Un tècnic del Ministeri de Foment i la direcció d'obra han visitat la torre i el resultat de l'obra de consolidació de murs del castell

L'Ajuntament de Morella prepara les obres de la Torre de la Font Vella. Una vegada signat el conveni amb el Ministeri de Foment per a rehabilitar este assentament defensiu, amb càrrec a l'1% cultural, en la jornada d'avui, un tècnic de l'administració central, la direcció d'obra i el síndic d'obres, Rhamsés Ripollés, han visitat l'estat actual de la torre.

A més, els representants institucionals també s'han dirigit fins al castell, per a supervisar els treballs ja realitzats de consolidació de murs, rehabilitació de la zona que es va desprendre l'any 2000 i evacuació d'aigües. Esta actuació també es va finançar amb càrrec a l'1% cultural.

Pel que fa a l'obra de la Torre de la Font Vella, Ripollés afirmava que “gràcies a l'1% cultural rehabilitarem una de les dos úniques torres del nostre abric defensiu que no estan recuperades”. Cal recordar que l'actuació suposarà una inversió de 120.000 euros, dels quals el govern central aportarà el 75%.

La intervenció també permetrà que la torre, datada del segle XIV, recupere el seu estat original, amb un poc més d'altura i una coberta i que es puga ser visitable, en un futur. El projecte de recuperació actual pretén frenar el dany produït per la filtració d'aigües pluvials, per al que es dissenya una coberta d'una aigua sobre estructura de fusta que permetrà també recuperar la volumetria inicial de la torre. S'inclouen a més treballs de neteja, impermeabilització i consolidació dels murs de tancament, de maçoneria, i en l'interior es contempla l'execució d'un nou forjat a l'altura del passeig de ronda, i una escala d'estructura metàl·lica que ho comunicarà amb el nivell de la planta baixa.

Els tècnics també s'han dirigit al castell, per a observar el resultat de les obres de consolidació de murs junt amb l'aljub de la tahona i evacuació d'aigües. Gràcies a esta actuació, s'ha recuperat una zona despresa, s'ha consolidat i s'han canalitzat les aigües procedents de la Plaça d'Armes. També s'han incrementat els espais visitables del castell, amb dos miradors i una plaça. El consistori mostrarà el resultat als seus veïns, amb una visita en les pròximes setmanes.

Premi Patrimoni

Redacció

L'important treball de l'Ajuntament en la recuperació, conservació i posada en valor del patrimoni ha sigut el motiu principal que portarà en un parell de setmanes a rebre el premi Patrimoni 2011, que atorguen les ciutats Patrimoni de la Humanitat. Cal assenyalar que aquesta associació va fer públic el passat mes el nom del premiat, que en aquesta ocasió és el consistori morellà. El guardó s'entregarà el dissabte 26 de novembre a Càceres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES